Decathlon Nederland

Decathlon is een Franse keten van sportwinkels. Met ruim 1.700 verschillende vestigingen verspreid over ongeveer 60 landen is het zelfs de grootste retailer van sportartikelen ter wereld.

In Nederland vind je ruim 20 filialen van deze wereldleider. De grootste Nederlandse vestiging van Decathlon bevindt zich in het Twentse Enschede.

In dit artikel lees je meer over de grootste vestiging van Decathlon in Nederland en over Decathlon in het algemeen. Wil jij dus alles weten over het moederbedrijf van de inmiddels evengoed beroemde huismerken Quechua en B’twin? Lees hieronder dan snel verder!

Decathlon Folder

Geldig van 22-05-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Decathlon in Nederland

De Franse sportketen Decathlon is in 1976 opgericht. Het concept van winkels die zich volledig op sport richten was toen nog volledig nieuw. Een gouden zet, want Decathlon groeide al snel uit tot de grootste keten van sportwinkels ter wereld, een naam die het tot aan de dag van vandaag met trots draagt.

Decathlon is sinds het jaar 2000 actief in Nederland. Toch was de introductie niet direct een groot succes. Dit had onder andere te maken met een aantal fouten in de opstart.

Zo werd het eerste filiaal geopend aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam, terwijl het gebied toen nog in ontwikkeling was en relatief weinig bezoekers trok. Daarbij was de vestiging met iets meer dan 2.000 vierkante meter naar eigen standaarden relatief klein.

Dientengevolge was het aanbod producten vanzelfsprekend ook kleiner.

Groei

Dit alles veranderde in 2012. Dat jaar werd namelijk besloten dat het na ruim tien jaar aansukkelen tijd was om Nederland te veroveren. Waar Nederland eerst nog onder de vleugels van Decathlon België viel, kreeg het een eigen entiteit.

Het bestuur breidde flink uit, net als het aantal filialen. Inmiddels zijn dat er ruim 22, waarvan Decathlon Enschede (nipt) de grootste is.

Decathlon Enschede

Decathlon Enschede Duitse grens

Pal in het centrum van het Overijsselse Enschede vind je de grootste Decathlon van Nederland. De vestiging is in augustus 2018 geopend en met ruim 5.000 vierkante meter nét iets groter dan de vestiging in het Brabantse Best.

De reden voor het openen van zo’n grote Decathlon is simpel: het achterland is groot. Het betreft namelijk de eerste Decathlon van Oost Nederland. Ook over de grens in Duitsland is er niet direct één te vinden.

Decathlon is gevestigd in winkelcentrum Koningsplein, op een plek waar voorheen een kaasboer, slagerij en supermarkt gevestigd waren. Voor het gemak van de klant heeft de vestiging twee verschillende entrees: één naast het casino en de ander binnen in het winkelcentrum.

Bij Decathlon Enschede kunnen klanten terecht voor een selectie van ruim 65 verschillende sporten onder een dak, waardoor er voor ieder wat wils is. Daarnaast is ook het aantal services groot.

Zo kan je bij de grootste Decathlon van Nederland je fiets laten repareren en onderhouden, of je tennisracket laten bespannen. Ook aan de wintersporters wordt er gedacht: ski’s en snowboards worden gewaxt en schaatsen weer haarfijn geslepen. En wil je kleding laten bedrukken? Ook daar hebben ze de apparatuur voor staan.

Overzicht sporten

kampeerspullen Decathlon

Je vindt in Nederland geen Decathlon waar je voor meer sporten en activiteiten apparatuur, kleding, schoeisel of benodigdheden kan vinden. We kunnen ze onmogelijk allemaal noemen maar met de opsomming hieronder heb je al vast een goed overzicht:

KamperenWandelenSurvival
VoetbalTennisHardlopen
ZwemmenDuikenKlimsport
FietsenDartsFitness
BadmintonBiljartBoksen
GolfHandbalHonkbal
VissenSkiënSnowboarden
RuitersportYogaVliegeren
VolleybalSquashSkeeleren

En nog heel veel meer!

Gegevens en openingstijden Decathlon Enschede

Contact Decathlon

Maandag09:30 – 18:00
Dinsdag09:30 – 18:00
Woensdag09:30 – 18:00
Donderdag09:30 – 21:00
Vrijdag09:30 – 21:00
Zaterdag09:30 – 18:00
Zondag12:30 – 17:00

Adres: Van Loenshof 60 (Winkelcentrum Koningsplein), 7511 NJ Enschede, Nederland
Website: Decathlon Enschede
Telefoonnummer: +31 53 206 1006