Albert Heijn klapkrat

Klapkratten bestaan al vele tientallen jaren, alhoewel ze sinds de jaren ’90 iets in populariteit gedaald zijn. De laatste jaren zijn ze echter helemaal terug van weg geweest.

Dit alles met dank aan de thuisbezorgdiensten van de verschillende supermarkten. Albert Heijn is altijd een voorloper geweest met het gebruiken van klapkratten.

Maar waar kun je Albert Heijn klapkratten inleveren?

Er zijn meerdere mogelijkheden om klapkratten in te leveren bij Albert Heijn. Zo kunnen ze retour worden gegeven aan de bezorger, of ingeleverd worden bij een Albert Heijn filiaal met een servicepunt.

In dit artikel vind je alle informatie over Albert Heijn klapkratten en het proces van inleveren.

Albert Heijn Folder

Geldig van 30-05 t/m 04-06

Profiteer nog 1 dag van deze Albert Heijn Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Albert Heijn aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

> Folder bekijken

Albert Heijn klapkratten

Albert Heijn klapkratten

De welbekende blauwe klapkrat van de Albert Heijn is de ideale manier om boodschappen veilig te bewaren en transporteren.

Ze stapelen gemakkelijk en beschermen de inhoud van de klapkrat veel beter dan dat een plastic of stoffen tas ooit kan doen.

Gegevens van de Albert Heijn klapkrat

Formaat: 49 cm x 36 cm x 24,5 cm
Inhoud: 32 liter
Maximaal gewicht: 30 kg

Albert Heijn klapkratten inleveren

Het inleveren van de klapkratten is sinds een paar jaar flink gemakkelijker gemaakt. Dit is gedaan omdat er in het verleden veel klachten waren wegens de moeilijkheid hiervan.

Zo was het in het begin enkel mogelijk om de klapkratten in te leveren bij een Albert Heijn Pick Up Point. Deze zijn vaak relatief lastig te bereiken, langs of aan toegangswegen van grotere gemeenten en steden.

Vandaag de dag kan je Albert Heijn klapkratten nog steeds inleveren bij de Albert Heijn Pick Up Points. Er zijn in de loop der tijd echter meer opties bijgekomen.

Zo kan je de Albert Heijn klapkratten bij aankomst van je volgende bestelling gewoon weer mee terug geven aan de bezorger.

Daarnaast is het ook mogelijk geworden om de Albert Heijn klapkratten te retourneren bij de Albert Heijn vestigingen met een servicepunt.

Van de bijna 1.000 vestigingen die geen Albert Heijn To Go zijn hebben de meeste een servicepunt. Je zal dus nooit meer ver hoeven te reizen om je Albert Heijn klapkrat in te leveren.

Statiegeld op Albert Heijn klapkratten

Vele jaren lang bedroeg het statiegeld op de Albert Heijn klapkratten 4 euro. Door toegenomen grondstofkosten is op 18 oktober 2021 het statiegeld op de Albert Heijn klapkratten verhoogd naar 5 euro.

De Albert Heijn verwacht dat het met deze nieuwe prijs vele jaren door kan. Nieuwe verhogingen van het statiegeld voor de Albert Heijn klapkratten worden in ieder geval voor 2030 niet meer verwacht.

Wat deze verwachting waard is moet in de komende jaren natuurlijk nog maar blijken.

Wat kost een klapkrat bij Albert Heijn?

Het is ook mogelijk om een Albert Heijn klapkrat in de winkel te kopen. Hiervoor wordt een eenmalige vergoeding van ongeveer 6 euro aangerekend.

Het voordeel hiervan is dat je geen bezorger hoeft langs te laten komen om eerst boodschappen in een Albert Heijn klapkrat te laten bezorgen.

Wat als je Albert Heijn klapkrat kapot gaat?

Klapkratten van de Albert Heijn zijn enorm sterk. Een stootje of twee kan absoluut geen kwaad. Maar zoals alles, kan ook een klapkrat van de Albert Heijn kapot. Net zoals een productiefoutje altijd mogelijk is.

Wanneer de Albert Heijn klapkrat kapot gaat, ben je in principe je statiegeld kwijt. Albert Heijn is echter een supermarkt keten die service hoog in het vaandel heeft staan.

De kans is daarom relatief groot dat de bezorger de krat probleemloos weer terugneemt. Beloften hierover kunnen we echter niet maken.

En anders kan je het altijd nog via Twitter proberen. Zo heeft deze mevrouw probleemloos een nieuwe krat gekregen, zonder zelfs ook maar een winkelbonnetje voor te hoeven leggen!