De dagen zijn kort en het weer is guur. Bockbiertjes worden lustig gedronken en op het internet barst de inmiddels ook traditionele sinterklaasdiscussie los. “Hoor ik daar nu zelfs een kerstliedje?” Het is duidelijk; De feestdagen komen langzaam dichterbij!

Sinterklaas, Kerst, vakantie, de Top2000, appelflappen en oliebollen. Heerlijk, al die gezelligheid met vrienden en familie. Toch is er maar één echt hoogtepunt van die tijd van het jaar. Het afsteken van vuurwerk!

Ondanks dat de Nederlandse overheid jaar in jaar uit zijn best doet om het feest te verpesten (met als dieptepunt de coronajaarwisseling van 2020), de verkoopcijfers bewijzen jaarlijks het tegendeel. Nederland houdt van vuurwerk!

Daarom geven we in dit artikel een overzicht van alleen maar de beste vuurwerkwinkels die je in Nederland kan vinden. Of je nu op zoek bent naar leuk vuurwerk voor de kleintjes of naar de echt serieuze knallers. Benieuwd welke winkels dit zijn? Lees dan snel verder. Dit zijn de 20 beste vuurwerk winkels van Nederland.

1. Zena Vuurwerk

Zena Vuurwerk

Hoofdvestiging: Olen – Vlaams Brabant (België)
Aantal vestigingen: Honderden afhaalpunten. Heeft 5 fysieke vestigingen in België
Website: https://www.zenavuurwerk.nl/

De grootste collectie vuurwerk van heel de Benelux vind je ontegenzeggelijk bij Zena Vuurwerk. Zena is een grote naam in de pyrotechnische wereld en heeft meer dan 800 verschillende producten in huis. Met hun megastore in Olen (uur rijden van Eindhoven) bezitten ze daarnaast over de grootste vuurwerkwinkel van de lage landen.

In België is het vuurwerk in tegenstelling tot in Nederland uiteraard jaarrond te verkrijgen. Om die reden is het voor Zena Vuurwerk niet interessant om een vestiging in Nederland uit te baten. Toch verliezen ze de Nederlandse vuurwerkliefhebbers absoluut niet uit het oog, ze hebben namelijk ook één van de beste webshops wanneer het op vuurwerk aankomt.

De overzichtelijke webshop is jaarrond te bekijken. Je krijgt niet enkel een afbeelding van het vuurwerk te zien maar indien gewenst zelfs een video. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak komt en op nieuwjaarsavond voor paal staat! 

Bestellingen plaatsen gaat gemakkelijk en snel maar is enkel in de laatste periode van het jaar mogelijk. Betalen kan eenvoudig met het Nederlandse iDEAL en het vuurwerk wordt kort voor oudejaarsdag bij een afleverpunt in jouw omgeving bezorgd.

2. MEGA Vuurwerk

MEGA Vuurwerk

Hoofdvestiging: Leeuwarden – Friesland
Aantal vestigingen: 4
Website: https://megavuurwerk.nl/

MEGA Vuurwerk is een begrip onder de vuurwerkliefhebbers in heel Friesland en omstreken. Naast de hoofdvestiging in Leeuwarden is er nog een tweede vestiging gevestigd. Om de vuurwerkliefhebbers in het zuiden van Friesland en Groningen beter van dienst te zijn, zijn er ook nog een vestiging in Lemmer en één in Groningen ( stad ).

De eigenaar van MEGA Vuurwerk heeft van zijn hobby z’n beroep gemaakt en dat merk je aan het enthousiasme waarmee je in de winkels bediend wordt. De deskundigheid is groot en naast verkopers zie je dat de mensen vooral een groot liefhebber van vuurwerk zijn.

Leuk aan MEGA Vuurwerk is dat er halverwege de maand december een open dag is waarop een kijkje genomen kan worden in de bunkers op de Troelstraweg ( hoofdvestiging). Prachtig om al dat ‘geweld’ bij elkaar te zien en natuurlijk fijn om met eigen ogen te zien hoe veilig en verstandig MEGA Vuurwerk met pyro omgaat. Daarnaast hebben ze nog een speciale dag voor kinderen die daar een ‘vuurwerkdiploma’ kunnen halen, inclusief gratis vuurwerkbril. Top!

Naast het kleinere knalvuurwerk ben je bij MEGA Vuurwerk ook welkom voor de grotere cakeboxen, fonteinen en sierpotten. Door het landelijke verbod zijn vuurpijlen echter niet meer verkrijgbaar.

Wat zijn de regels omtrent vuurwerk?

Al vele jaren probeert de Nederlandse overheid het vuurwerkgebruik in Nederland aan banden te leggen. Waar in vele Europese landen vuurwerk het jaar rond verkocht mag worden, is dit in Nederland beperkt tot de dagen voor oudejaarsavond. Welke regels gelden nu precies?

De meeste zullen het zich nog wel herinneren. Vroeger was het al dagen voor oud en nieuw al toegestaan om vuurwerk af te steken. Dit is tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Dit zijn de belangrijkste vuurwerkregels op een rij:

- Je mag vuurwerk kopen op 29, 30 en 31 december.
- Als één van deze dagen op een zondag valt, dan mag er geen vuurwerk verkocht worden
- In bovenstaand geval mag er op 28 december vuurwerk gekocht worden
- Vuurwerk mag alleen afgestoken worden van 31 december 18:00 tot 1 januari 02:00.
- Vuurwerk kopen mag als je 16 jaar bent.
- Knalvuurwerk en vuurpijlen zijn verboden.
- Illegaal vuurwerk is – zoals de naam al zegt – verboden om af te steken of in bezit te hebben.

Kijk voor de zekerheid altijd even op Vraag het de politie om te zien of er misschien regels gewijzigd zijn!

3. Vuurwerkland

Vuurwerkland

Hoofdvestiging: Online vuurwerkwinkel
Aantal vestigingen: Ruim 250, inclusief afhaalpunten
Website: https://www.vuurwerkland.nl/

Vuurwerkland is onderdeel van Wolff Vuurwerk. Wolff Vuurwerk is één van de grootste Nederlandse groothandels in vuurwerk en dat blijkt ook wel uit het enorme assortiment dat Vuurwerkland in bezit heeft. Vuurwerkland heeft een aantal fysieke vestigingen maar focust zich met name op de online verkoop van vuurwerk. Met meer dan 250 afhaalpunten mag je zeker zijn dat je niet ver hoeft te reizen om je vuurwerk af te halen.

De webshop wordt over het algemeen na de zomer geopend voor de eerste bestellingen. Over het algemeen is het assortiment dan nog wel redelijk klein. Meer richting het einde van het jaar wordt het gehele assortiment vrijgegeven. Het meeste vuurwerk is online door middel van een video in te zien. Zo hoef je niet alleen maar op het uiterlijk uit te gaan, wat de kans op teleurstellingen fors verkleint.

Leuk aan de website van Vuurwerkland is dat ze een sectie hebben met daar alle achtergrondinformatie over de verschillende type vuurwerk.

4. Vuurwerk Mania

Vuurwerk Mania

Hoofdvestiging: Wierden – Overijssel
Aantal vestigingen: Tenminste 100|
Website: https://www.vuurwerkmania.nl/

Wie van vuurwerk houdt zal ooit in zijn leven wel eens van Vuurwerk Mania gehoord hebben. Vuurwerk Mania is de vuurwerkwinkel met de meeste filialen in heel Nederland en ze zitten verspreid over het gehele land. Wie op zoek is naar één van de meest grote en goedkope vuurwerk assortimenten van Nederland is bij Vuurwerk Mania dan ook meer dan aan het juiste adres.

Groot voordeel van Vuurwerk Mania is dat ze vaak stunten met de prijzen. Zo zijn er vaak verschillende 1 + 1 aanbiedingen en hebben ze een ruim assortiment aan zogeheten prijsknallers.

5. De Vuurwerkreus

De Vuurwerkreus

Hoofdvestiging: Oud-Beijerland – Zuid-Holland
Aantal vestigingen: 3
Website: https://www.vuurwerkreus.nl/

Vuurwerkliefhebbers uit de regio Rotterdam zullen warme gevoelens hebben bij de Vuurwerkreus. Al sinds jaar en dag zijn de reuzen een begrip in de regio en geliefd bij jong en oud om hun knal- en siervuurwerk bij te kopen.

Oorspronkelijk uit Oud-Beijerland in de gemeente Hoekse Waard maar ook alweer lange tijd aanwezig in Barendrecht en Rotterdam. Vuurwerk kan online besteld worden maar helaas is de website niet zo intuïtief als dat we zelf graag zouden zijn. Laat dat je daarentegen absoluut niet tegenhouden om een keer een bezoekje te brengen aan één van de filialen!

6. Vuurwerk Hol

Vuurwerk Hol

Hoofdvestiging: Nieuwerkerk aan de IJssel – Zuid-Holland
Aantal vestigingen: 1
Website: https://www.vuurwerkhol.nl/

Wanneer we denken aan de beste vuurwerk winkels van Nederland, dan zijn er een aantal dingen waar we op letten. Vanzelfsprekend moet er een groot assortiment aan hoogwaardig vuurwerk beschikbaar zijn, dat spreekt voor zich.

Wat we daarnaast ook graag zien is dat er deskundig personeel aanwezig is, dat klantgericht en vriendelijk werkt. Geen verkopers om het verkopen, maar echte liefhebbes van vuurwerk! Vanzelfsprekend moet er veilig om worden gegaan met het vuurwerk en zijn ze bereid om een extra stap te zetten voor de klanten.

Wanneer we bovenstaande punten in gedachte houden, dan is Vuurwerk Hol met recht één van de beste vuurwerk winkels van Nederland. Al meer dan een halve eeuw zijn ze gevestigd in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan de IJssel, waar ze liefhebbers uit het hele land naar zich toe weten te trekken.

Ben je zelf op zoek naar een vuurwerkwinkel die kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan en je bent nog nooit bij Vuurwerk Hol geweest? Doe jezelf een plezier, en rijd een keertje naar het ten noordoosten van Rotterdam gelegen Nieuwerkerk aan de IJssel.

7. Vuurwerkdiscount

Vuurwerkdiscount

Hoofdvestiging: Wierden – Overijssel
Aantal vestigingen: 3
Website: https://www.vuurwerkdiscount.nl/

Het Overijsselse Vuurwerkdiscount behoort al vele jaren tot de beste vuurwerkwinkels die Nederland te bieden heeft. De eigenaren gaan jaarlijks naar China toe om met eigen ogen en oren het vuurwerk te beoordelen en vervolgens naar Nederland te importeren. Zo ben je bij vuurwerkdiscount ieder jaar weer opnieuw verzekerd van het nieuwste en beste vuurwerk dat er op de wereld bestaat!

Vuurwerkdiscount werkt met bekende merken zoals Heavy Legend, Event Elite, Rubro, Pyromania, Special Forces en heeft inmiddels zelfs een eigen lijn. Met zoveel verschil in merkkeuze zorgt Vuurwerkdiscount er ook voor dat ze in ieder prijssegment de crème de la crème op vuurwerkgebied te bieden hebben.

Bijzonder aan deze vuurwerkspecialist is dat ze bij iedere bestelling gratis vuurwerk of een flinke korting weggeven. Het loont dus absoluut om meermaals te bestellen! Daarnaast hebben ze nog een bijzondere traditie, die het de moeite om naar Overijssel te rijden misschien wel waard maakt. Ze eindigen het jaar namelijk graag met lege bunkers, waardoor er op oudejaarsdag ( 31 december ) van 16:00 tot 17:00 happy hour is. Al het vuurwerk wordt met 50 % korting aangeboden!

8. Vuurwerk Outlet

Vuurwerk Outlet

Hoofdvestiging: Haulerwijk – Friesland
Aantal vestigingen: 4
Website: https://www.vuurwerk-outlet.nl/

Laat je niet afschrikken door de gebrekkige informatie online. De Friese Vuurwerk Outlet is met recht één van de betere vuurwerkwinkels die je in Nederland gaat kunnen vinden. De vier vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Friesland en Groningen: Haulerwijk (twee keer) en Joure in Friesland, Vierhuizen en Groningen (twee keer) in Groningen. Daarnaast hebben ze ook nog een megawinkel in het Duitse Freren.

9. Vuurwerk Orthen

Vuurwerk Orthen

Hoofdvestiging: Den Bosch – Noord-Brabant
Aantal vestigingen: 4
Website: https://vuurwerk-orthen.nl/

Het in 2005 opgerichte Vuurwerk Orthen is inmiddels één van de meest toonaangevende vuurwerkwinkels in Nederland. Ze hebben niet alleen een groot maar ook nog eens uniek assortiment dat je haast nergens anders in Nederland kan vinden.

Naast verschillende bestaande merken biedt Vuurwerk Orthen ook hun eigen lijn – die zeker de moeite waard is – aan. Dat Vuurwerk Orthen meer dan zomaar een vuurwerkwinkel is blijkt ook wel uit het feit dat ze jaarlijks meerdere festivals en evenementen van professioneel vuurwerk voorzien. Dus of je nu op zoek bent naar thunderkings, compounts, potten, cakes, of het kleine categorie 1 vuurwerk? Bij Vuurwerk Orthen vind je het allemaal.

10. Vuurwerkwereld

Vuurwerkwereld

Hoofdvestiging: Leerdam – Zuid-Holland
Aantal vestigingen: 3
Website: https://vuurwerkwereldhetwesten.nl/

De eigenaren van Tuincentrum “Het Westen” hebben twee hobbies: Tuinieren en... Vuurwerk! Al meer dan 30 jaar baten zij het tuincentrum uit, dat in de maand december omgetoverd wordt tot een vuurwerkparadijs. Met alle expertise die ze in huis hebben horen ze met gemak tot de beste vuurwerkwinkels van heel Nederland.

Naast de hoofdvestiging in Leerdam zijn er nog twee andere vestigingen. Eén in Woerden en één in Almere. Vuurwerkwereld verkoopt onder andere kwaliteitsvuurwerk van de merken Pro-Line Excellent en Asian Budget.

11. Rijswijkse Vuurwerkhal

Rijswijkse Vuurwerkhal

Hoofdvestiging: Rijswijk – Zuid-Holland
Aantal vestigingen: 2
Website: https://www.vuurwerkhal.nl/
De Rijswijkse Vuurwerkhal trekt vuurwerkliefhebbers van ver buiten de regio aan. Niet gek ook, want ze hebben een bijzonder breed assortiment terwijl de prijzen erg gunstig zijn. Naast een vestiging in Rijswijk zijn ze ook in Zoetermeer aanwezig.

Het team heeft meer dan 25 jaar aan ervaring en weet dan ook precies welke merken wel of niet te importeren. Beter dan dat nog, ze hebben zelfs een eigen label met zelf ontworpen vuurwerk! Door bunkers met een capaciteit van 50.000 kilo hebben ze de grootste vuurwerkopslag van heel Zuid-Holland.

12. Vuurwerkstore Holten

Vuurwerkstore Holten

Hoofdvestiging: Holten – Overijssel
Aantal vestigingen: 1
Website: https://vuurwerk-holten.nl/

Overijssel bewijst de naam van vuurwerkprovincie nog maar weer eens want dit is al de derde keer dat we een vuurwerkwinkel uit deze provincie aantreffen. Vuurwerkstore Holten heeft naast de fysieke winkel een prachtige webshop met een gigantisch aanbod aan mines, cakes, compoundboxen maar bijvoorbeeld ook stadionfakkels, funpakketten, en kindvriendelijk vuurwerk.

De eigenaren zijn zelf gek op vuurwerk en verzorgen dan ook jaarlijks in medio december een prachtige vuurwerkshow waarbij vele kilo’s aan buskruit de lucht in vliegt! Bij iedere aankoop vanaf 15 euro krijg je als consument daarbij ook nog eens gratis cadeaus zoals aansteeklonten cadeau.

13. De Vuurwerkbaron

De Vuurwerkbaron

Hoofdvestiging: Zwolle – Overijssel
Aantal vestigingen: 1
Website: https://devuurwerkbaron.nl/

We blijven in Overijssel, alhoewel ditmaal in provinciehoofdstad Zwolle. Aldaar is de Vuurwerkbaron gevestigd, die met een oppervlakte van ruim 1.000 vierkante meter één van de grootste showrooms van de provincie en zelfs heel Nederland heeft. Na het verbod op knalvuurwerk vind je in het assortiment nog altijd een grote hoeveelheid aan siervuurwerk en de luidst knallende cakes.

De Vuurwerkbaron werkt onder andere samen met de merken WECO, EVOLUTION en WOLFF. Hierdoor heb je bij de vuurwerk gegarandeerd de beste kwaliteit aan vuurwerk en met zekerheid een knallend einde van de jaarwisseling.

14. Weco Vuurwerk

Weco Vuurwerk

Hoofdvestiging: Veenendaal – Utrecht
Aantal vestigingen: Rond de 75 verkooppunten
Website: https://www.wecovuurwerk.nl/

Weco is niet zomaar een vuurwerkwinkel maar een volledig eigen vuurwerkmerk. Ze hebben geen eigen winkel maar je kan wel heel gemakkelijk online hun vuurwerk bestellen. Dit wordt vervolgens afgeleverd bij één van de ongeveer 75 dealers die verspreid over het land aanwezig zijn.

Misschien heb je al eens van het merk gehoord dankzij hun reclame op Slam! FM en / of Q-Music. Weco vuurwerk staat bekend om de hoge kwaliteit en brede assortiment aan vuurwerk. Bestellen kan gemakkelijk en snel op hun website https://wecovuurwerk.nl . Betaling kan met iDEAL, creditkaart, PayPal en BanContact.

15. Rubro Vuurwerk

Rubro Vuurwerk

Hoofdvestiging: Wierden – Overijssel
Aantal vestigingen: Ruim honderd verkooppunten
Website: https://www.rubro.nl

Zoals bij Weco geldt het ook voor Rubro Vuurwerk. In feite geen fysieke vuurwerkwinkel zelf maar laten we eerlijk zijn, online winkelen is nog nooit zo populair geweest en met ruim honderd verdeelpunten in Nederland is het ook nog eens bijzonder gemakkelijk bij jou in de buurt je cakes mijnen en potten van Rubro Vuurwerk op te halen.

Rubro Vuurwerk stelt zelf het grootste en goedkoopste assortiment van heel Nederland aan te bieden. Een uitstpraak die we vaker te horen krijgen en we niet direct op de proef kunnen nemen. Wat we wel kunnen zeggen: Rubro Vuurwerk heeft inderdaad een bijzonder groot en goedkoop assortiment!

Door het verbod op vuurpijlen heeft Rubro Vuurwerk een volledig vernieuwd aanbod aan spectaculaire compounds. Ze bieden ook speciale ‘buurtpakketten’ aan waarbij je 3, 6, of 10 cakes in één keer koopt en zodoende spectaculaire kortingen krijgt. Bij Rubro Vuurwerk vind je onder andere kwaliteits vuurwerk van onder andere Die Bombe Fueuerwerk, Hardcore Fireworkx, Special Forces, Elite Fireworks, Heavy Legends en Pyromania.

Interessant om te weten: Bij iedere bestelling krijg je gratis vuurwerk. De hoeveelheid is afhankelijk van de grote van je bestelling. Sowieso krijg je bij iedere bestelling een gratis vuurwerkbril en een lont.

16. Vuurwerktoppers

Vuurwerktoppers

Hoofdvestiging: Uden – Noord-Brabant
Aantal vestigingen: 200 verkooppunten
Website: https://vuurwerktoppers.nl/

Vuurwerk kopen bij dé online vuurwerkwinkel van Nederland doe je volgens de Vuurwerktoppers bij… De Vuurwerktoppers. Is dit een gevalletje “Wij van WC Eend adviseren WC Eend” of zijn de Vuurwerktoppers inderdaad een schot in de roos wanneer het op online vuurwerk kopen aankomt?

Vuurwerktoppers is voor zover wij kunnen zien onderdeel van Cafferata Vuurwerk, één van de grootste groothandelaren van Nederland wanneer het aankomt op vuurwerk. Wat weten we zoal van Cafferata?

 In ieder geval dat het een groothandel is waar men al ruim 30 jaar zich bezighoudt met alles dat met vuurwerk te maken. Zowel voor de particulier, vuurwerkwinkel als ook de professional. Sinds 1996 verkopen ze zelfs over de gehele Europese markt. Genoeg ervaring en ook vuurwerk in huis dus. Met 20 bunkers van 50.000 kilo ongetwijfeld één van de grootste verzamelingen van heel Nederland.

Via Vuurwerktoppers wordt alles verkocht dat door particulieren afgestoken mag worden, iets wat vervolgens bij 200 dealers verspreid over het gehele land ook afgehaald kan worden.

17. De Vuurwerkbunker

De Vuurwerkbunker

Hoofdvestiging: Leidsche Rijn – Utrecht
Aantal vestigingen: 19
Website: https://vuurwerkbunker.nl/

Bij De Vuurwerkbunker is iedereen ouder dan 16 jaar van harte welkom om iets uit hun schitterende collectie aan vuurwerk aan te kopen. Door hun grote netwerk aan leveranciers wordt het aanbod jaarlijks uitgebreid met nog spectaculairdere knallers. Zo weet je zeker dat je ieder jaar opnieuw weer tegen mooie verrassingen oploopt.

Jaarlijks zijn er bij hun vestigingen demonstraties van vuurwerk plus grote shows dus hou hun website goed in de gaten wanneer er bij jou in de buurt van een voorstelling genoten kan worden!

18. De Vuurwerkexpert

De Vuurwerkexpert

Hoofdvestiging: Dronten – Flevoland
Aantal vestigingen: Ruim 50
Website: https://vuurwerkexpert.nl/

De Vuurwerkexpert is onderdeel van Broekhoff Vuurwerk. Broekhoff Vuurwerk is in 1972 opgericht en daarmee één van de eerste vuurwerkspecialisten die ons land rijk was. Inmiddels hebben ze kantoren in Nederland, Singapore en China, waardoor ze er altijd bovenop zitten wanneer het op het nieuwste vuurwerk aankomt.

 Naast aan vele vuurwerkwinkels hebben ze uiteraard ook hun eigen dealerpunten. Dit zijn er ruim 50, van oost naar west en van zuid tot oost. Zelf zien ze de combinatie tussen de exceptionele kwaliteit van het vuurwerk over alle prijsklassen als de grote sleutel tot hun succes.

Wil jij graag een steentje bijdragen aan het milieu dan is er naast de goede kwaliteit en lage prijs nog een reden om voor De Vuurwerkexpert te kiezen. Zij zijn namelijk de allereerste die 100% CO2 neutraal onderneemt. Dit doen ze door bossen aan te leggen om het verbruik te neutraliseren. Omdat de vrijheid, euforie en lol van vuurwerk nooit ten koste mag gaan van het milieu. Maar andersom ook niet.

19. Funke Nederland

Funke Nederland

Hoofdvestiging: Ahaus – Noordrijn-Westfalen (Duitsland)
Aantal vestigingen: 7
Website: https://funke-vuurwerk.nl/

Het van oorsprong Duitse Funke heeft vuurwerkwinkels die net over de grens in Duitsland liggen. Soms op nog geen 50 meter van de grens. Toch vallen deze vuurwerkwinkels absoluut aan te raden voor een groot gedeelte van de mensen die in het oosten van het land wonen.

Al het vuurwerk van Funke wordt verkocht met beschrijvingen in het Nederlands en voldoen aan de wettelijke eisen om naar Nederland vervoerd te mogen worden. Let alleen wel op dat je geen vuurwerk koopt dat in Nederland niet afgestoken mag worden. Denk hierbij aan knalvuurwerk, vuurpijlen enzovoorts.

20. Hollandivani

Hollandivani

Hoofdvestiging: Beverwijk – Zuid-Holland
Aantal vestigingen: 1
Website: https://hollandivani.nl/

De website is matig, de informatie beperkt en dat is eigenlijk alles wat je van afstand zou kunnen zeggen over Hollandivani. Toch is het één van de bekendste vuurwerkwinkels van Nederland door de zeer lage prijzen die door hen gehanteerd worden.

Hollandivani is te vinden op op het industrieterrein van Beverwijk. Het bedrijf kan zulke lage prijzen rekenen door hun bijzondere manier van werken. Veel vuurwerkwinkels hebben het vuurwerk namelijk lang in de opslag liggen, iets dat duur uitpakt.

Hollandivani importeert het vuurwerk in een aantal containers rechtstreeks vanuit China, waarna het niet ver van de haven van IJmuiden direct opgeslagen en verkocht wordt. Geen voorverkoop, geen webshop, geen informatie. Wel héél véél vuurwerk voor héél weinig geld. Zien om te geloven!