Er zijn zowel eetbare als niet eetbare pompoenen. Gelukkig kennen we veel meer eetbare pompoenen dan niet eetbare. Je kunt niet eetbare pompoenen redelijk snel onderscheiden van eetbare pompoenen. Wanneer een pompoen giftig is, dus absoluut niet eetbaar, dan zal deze altijd ná het koken bitter smaken. De pompoen is overigens familie van de komkommer, waar ook de meloenen en courgettes onder vallen.

Van de eetbare pompoenen kunnen we veel gerechten maken in onze keuken. Iedereen kent natuurlijk wel die lekkere pompoensoep. Maar denk ook eens aan pompoenbrood, pompoentaart of pompoenstukjes uit de oven.

Naast dat pompoen ontzettend lekker is, is het ook nog eens een van de meest gezonde soorten groenten. Zo is het een bron van kalium (zorgt voor energie en verlaagt slechte LDL-cholesterol), provitamine A (voor een goed zicht), antioxidanten (tegen vrije radicalen), vitamine A, C en E, ijzer en foliumzuur (goed voor de huid en weerstand) en bevat het pompoenvlees veel vezels (voor een gezonde darmflora).

1. Suikerpompoen

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein

De suikerpompoen heeft een dunne zachte schil en het vruchtvlees is heel mooi oranje. Deze pompoen is uitermate geschikt voor pompoenpuree door de structuur en de kleur.

Onder de suikerpompoenen valt bijvoorbeeld de New England Pie pompoen, en zoals de naam al zegt komt deze uit het Amerikaanse New England. In New England was voor de oorspronkelijke bewoners (de indianen) een pompoen een deel van de basis van hun eten. De kolonisten die er kwamen aten ook pompoenen en gingen ze ook kweken.

De suikerpompoen wordt ook wel taartpompoen genoemd en is naast puree ook erg geschikt voor het maken van onder andere taarten. Maar je kunt ze ook goed roosteren of er een soep van maken.

2. Groene Kabocha

Familie: Cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

De groene Kabocha is een erg populaire pompoensoort in Maleisië, het is zelfs één van de drie pompoenen die overal te verkrijgen is. Ondanks dat de groene kabocha meestal wordt ingevoerd via Nieuw-Zeeland (met name in Maleisië), is het een Japanse pompoen van oorsprong.

In Hokkaido, Japan worden de meeste pompoenen verbouwd, en in Japan wordt eigenlijk alles dat een pompoen is Kabocha genoemd. Je kunt de groene Kabocha gemakkelijk herkennen aan de donkergroene buitenkant en de feloranje binnenkant.

Van de groene Kabocha pompoen kun je alles eten, zelfs de schil. Als je deze wilt klaarmaken is het verstandig met om met de schil te beginnen en daarna het vruchtvlees te doen aangezien de schil iets meer tijd nodig heeft om gaar te worden. Gemiddeld weegt de groene Kabocha één tot twee kilo.

3. Nootmuskaatpompoen

Familie: Cucurbita Moschata ‘Duchesne’

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

Een andere naam voor de Nootmuskaatpompoen is Potiron Musquée de Provence of Courge Muscade. Deze Franse namen duiden erop dat deze pompoen het goed doet in Frankrijk en dan met name in het zuiden van Frankrijk.

De Nootmuskaatpompoen is één van de zes pompoenen die het meest geteeld wordt. Gemiddeld weegt deze pompoen tussen de vijf en de tien kilo, maar dit kan oplopen tot wel twintig kilo. De Nootmuskaatpompoen is rond met een soort dikke ribbels en is enigszins afgeplat. Aan de kleur kun je zien hoe rijp de pompoen is; het gaat van groen naar koperoranje.

4. Flespompoen / Butternut / Boterpompoen

Familie: Cucurbita Moschata ‘Butternut’

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium

Misschien is de flespompoen met zijn uitgesproken uiterlijk wel een van de bekendere soorten pompoen die we kennen. Zoals de naam al zegt heeft deze pompoen een beetje het uiterlijk van een oranje fles. Er zijn een aantal redenen waarom deze pompoen het zo goed doet bij de consumenten (en kwekers).

Zo is de flespompoen bijvoorbeeld lekker zoet met een smaak die wat aan noten doet denken. Wat ook heel handig is, is dat je deze pompoen in principe niet hoeft te schillen en hij relatief weinig pitten bevat. En voor de kweker is het fijn dat deze pompoen goed kan worden bewaard en behoorlijk wat oplevert.

5. Spaghettipompoen

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Van mini tot groot

Waar deze pompoen nog het meest qua vorm op lijkt is een courgette, maar dan wat dikker. De Spaghettipompoen dankt zijn naam aan het feit dat als je hem gegaard hebt, het vruchtvlees eruit ziet als een soort spaghetti en zo op je bord kan worden gelegd.

Het is vrij gemakkelijk om deze pompoen te garen. Je kunt dit doen zoals je een aardappel in de magnetron klaarmaakt; je prikt er een aantal gaatjes in en dan gaat hij tien tot vijftien minuten in de magnetron. Mocht je wat meer tijd om handen hebben, dan kan je deze pompoen natuurlijk ook in de oven klaar maken bijvoorbeeld.

6. Japanse Hokkaido Pompoen

Familie: Cucurbita Maxima ‘Uchiki Kuri’

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium

Deze Japanse pompensoort wordt ook wel Uchiki Kuri genoemd en is voor zowel de kweker als de kok een goede vrucht om mee te werken. De pompoen dankt haar naam aan de plaats in Japan waar hij vandaan komt (zoals de meeste pompoenen); Hokkaido. De Japanse Hokkaido pompoen is een gemakkelijk te hanteren pompoen in de keuken omdat ze niet echt groot wordt, gemiddeld zo een 1,5 kilo.

Voor de kweker is het een goede pompoen omdat ze goed opbrengt; gemiddeld tussen de zes tot tien pompoenen per plant die erg goed te bewaren zijn. Wanneer je deze pompoen klaar gaat maken kun je ervoor kiezen om de schil er af te halen (gaat heel gemakkelijk, want het is een soepele dunne schil), of je kunt de schil gewoon meenemen in je gerecht.

7. Baby Bear

Familie: Cucurbita Pepo-

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein

Dit lieve kleine pompoentje is ook weer een goede pompoen voor de (hobby) kweker en kok. Omdat de Baby Bear lekker klein is, kun je bijvoorbeeld één taart maken van één pompoentje. Met de mooie knaloranje buiten- en binnenkant is het ook een lust voor het oog.

Voor de kweker is de Baby Bear ook een fijne groente om te verbouwen aangezien hij niet veel ruimte nodig heeft. Hij gaat ongeveer twee meter omhoog en zo een 60 cm in de breedte. Daarnaast geeft de plant van deze pompoen gemiddeld zes tot tien pompoentjes die tussen de halve en één kilo wegen. De Baby Bear pompoen heeft een diameter van ongeveer tien cm.

8. Owl’s Eye F1

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Nee

Formaat: Klein

Met de mooie gele kleur zo je bijna denken dat hij je uitnodigt om hem op te eten, maar niets is minder waar. De Owl’s Eye is één van de pompoenen die je niet kunt eten en wordt dan ook puur voor de sier gekweekt.

Het is een mooie gele, rechtopstaande pompoen die verkleurd tijdens het rijpingsproces van een boterachtige kleur naar een mooie felgele kleur. Dit is één van de pompoenen die populair is om te gebruiken bij Halloween en wordt dan ook wel Halloween pompoen genoemd.

Bij de Owl’s Eye groeien er per plant één of twee pompoenen die bij het oogsten tussen de vier en acht kilo opleveren. Wanneer je de pompoen oogst is het aan te raden om de steel die eraan zit zo lang mogelijk te houden, dit zorgt ervoor dat je de pompoen langer kunt bewaren.

9. Banaan Pompoen

Familie: Cucurbita Maxima ‘Pink Banana Jumbo’

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

De banaan pompoen is een redelijk oude pompoen met Amerikaanse erfgoedzaden die meer dan 100 jaar oud zijn. Deze pompoen dankt haar naam aan de licht gekromde en langwerpige vorm die je in de verte doe, maar dan in het oranje.

Deze grote pompoen groeit met een stuk of tien pompoenen aan één plant en die zo een 20 kilo kunnen opleveren. Het mooie oranje vruchtvlees kan wat droog zijn, maar is zoet met een fijn aroma. Het kan zelfs zo zoet zijn dat hij gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld jam.

Een groot voordeel van deze pompoen is, is dat je de schil bijna net zo gemakkelijk eraf kunt halen als je dat bij een komkommer doet. De schil kan zowel wat gebobbeld zijn (als een kurk) door de hitte, of hij kan ook helemaal glad zijn, dat laatste komt het meeste voor.

10. Blue Kuri

Familie: cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein tot medium

De Blue Kuri is ook bekend onder de naam Blue Hokkaido, ook weer naar laats waar in Japan de meeste pompoenen worden verbouwd; Hokkaido. Je kunt deze pompoen herkennen aan de blauwgrijze kleur met stevig geel en lekker zoet vruchtvlees. Het vruchtvlees heeft een licht nootachtige smaak die beter wordt als de pompoen nog wat narijpt.

Over het algemeen wordt de Blue Kuri zo een ongeveer een kilo tot 1,5 kilo met een diameter van zo’n 20 cm. Je kunt deze pompoen na het oogsten nog behoorlijk lang bewaren. In Japan wordt deze pompoen vaak in wok gerechten, tempura of soep gebruikt, maar wordt ook wel gebakken.

11. Flat White Boer

Familie: Cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

De erfgoedzaden van deze Flat White Boer zijn Zuid-Afrikaans. Plat Wit Boer is een andere naam voor deze pompoen en dankt deze naam aan de witte (blanke) boeren die zich in Zuid-Afrika hadden gevestigd.

Door de witte schil en oranje tot rood vruchtvlees is deze pompoen redelijk gemakkelijk te herkennen. Het vruchtvlees is lekker zoet, maar enigszins droog, waardoor je de Flat White Boer goed voor gebak en taart kunt gebruiken.

12. Gold Nugget

Familie: Cucurbita Maxima ‘Gold Nugget’

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein

Omdat de plant van de Gold Nugget geen uitlopers heeft, is deze pompoen een fijne vrucht om te kweken voor tuiniers met een kleiner oppervlakte. De Gold Nugget pompoen wordt ongeveer 12 cm in diameter en heeft een gemiddeld gewicht van één tot anderhalve kilo.

Naast het feit dat de plant van de Gold Nugget niet veel ruimte nodig heeft, is een ander voordeel dat de pompoen al na drie maanden geoogst kan worden. Hierna kun je de pompoen nog zeker een half jaar bewaren.

13. Kakai Pompoen

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Nee

Formaat: Medium

Deze (bijna) ronde pompoen kun je wel eten, maar het vruchtvlees is redelijk smaakloos en daarom beter te gebruiken als een sierpompoen. Je kunt er ook voor kiezen om deze pompoen aan bijvoorbeeld vee te voeren.

Wat nog wel lekker is van deze pompoen zijn de pitten, deze kun je roosteren of gewoon rauw eten. Er zitten in één (kleine) Kakai pompoen ongeveer 120 pitten. Verder weegt een gemiddelde Kakai pompoen tussen de twee en vier kilo. De schil van de pompoen is geel tot oranje met groene vlekken en/of strepen.

14. Baby Boo

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini / Dwerg

De Baby Boo pompoen is eigenlijk een dwergversie van de Munchkin en is de kleinste witte pompoensoort die er is in de Cucurbita Pepo familie. Zoals gezegd is dit een mooie witte pompoen, die iets geler kleurt naarmate je hem langer laat rijpen.

Dit schattige pompoentje is vijf tot zeven en een halve cm in diameter en is zo een vijf cm hoog. Per plant komen er ongeveer tien pompoentjes aan die na plus minus 95 dagen te oogsten zijn. De Baby Boo is populair voor Halloween en kerst, maar is ook erg geschikt om mee aan de slag te gaan in de keuken.

15. Winter Luxury

Familie:Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium

De Winter Luxury is oude Amerikaanse pompoensoort die, volgens veel bakkers, de beste pompoen is voor pompoentaart. Maar als je hem groen (vroeg) oogst ook erg geschikt is voor soep, óf als je hem rijp oogst, kun je er ook een mooie jam van maken.

Gemiddeld weegt de Winter Luxury zo’n drie kilo met een diameter van ongeveer 20 cm. Het duurt over het algemeen genomen 105 dagen voor de pompoen oogst-klaar is. Hierna zal je de Winter Luxury redelijk snel moeten verwerken aangezien je deze pompoensoort niet erg lang kunt bewaren.

16. Table King

Familie: cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein

Dit heeft met recht ‘King’in zijn naam aangezien hij in 1974 de AAS Award (Amerikaanse award) heeft gewonnen voor uniformiteit, smaak en compacte groei. Je kunt de Table King gemakkelijk herkennen aan het kleine formaat en de hele donkergroene schil met vezelloos, zoet lichtoranje vruchtvlees.

Omdat deze pompoen een compacte struik heeft die niet groter wordt dan één meter in diameter, maar wel per struik tussen de vijf en acht pompoenen heeft, is het een ideale vrucht om te kweken voor mensen met wat minder ruimte. Wanneer ze geoogst zijn kun je de pompoentjes nog behoorlijk lang bewaren wat ook nog eens ten goede komt aan de smaakt van de Table King, zolang je ze maar op een droge en koele plaatst bewaard.

17. Speckled Hound F1

Familie: cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium tot groot

De Speckled Hound is een echte Nederlandse pompoen die ontwikkeld is in Vorden (Gelderland). Helaas zal je deze pompoen niet vaak in de winkel tegen komen. En dat is best jammer aangezien het vruchtvlees lekker dik en korrelig is met een bijzondere nootachtige, zoete smaak.

De vorm van de Speckled Hound is enigszins plat en rond en is rond de 20 tot 30 cm in diameter. Met anderhalve tot drie kilo is het een mooie medium tot grote pompoen. Per plant groeien er ongeveer een tiental pompoenen, dus hij brengt wel redelijk op.

18. Ronde Mergpompoen

Familie: Cucurbita Pepo ‘Ronde de Nice’

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein tot medium

Mergpompoenen lijken een beetje op courgettes. Courgette, vertaald vanuit het Frans naar Nederlands betekent ‘kleine merg’. De Ronde Mergpompoen lijkt dan ook een beetje op een courgette, alleen dan ronder, maar wel met die bekende groene buitenkant en wat lichtgroene tot witte binnenkant.

Ronde Mergpompoen wordt ook wel Ronde de Nice genoemd en de erfgoedzaden komen dan ook uit Frankrijk (Nice). De vrucht wordt over het algemeen onrijp geoogst, omdat de Ronde Mergpompoen dan de beste smaak heeft. Het is een krachtige en snelle groeier en de plant loopt niet ver uit, dus als kweker heb je niet heel veel ruimte nodig om deze pompoen te verbouwen.

19. Pinda Pompoen

Familie: Cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

‘Galeux d’Eysine’ wordt de Pinda Pompoen ook wel genoemd en werd ongeveer 200 jaar geleden, voor het eerst gekweekt in Eysine, een klein Frans dorpje dat vlakbij Bordeaux ligt. De Pinda Pompoen dankt haar naam vooral aan de bobbels of vergroeiingen die op de schil zitten en die in de verte lijken op pinda’s.

De zogenoemde pinda’s op de bleekroze schil ontstaan doordat het vruchtvlees extra suikers ontwikkeld. Het is dan ook een heel zoete pompoen die zich goed leent om pudding, jam of taarten mee te maken. Nadat de pompoen is geoogst, kun je deze nog zo een drie maanden bewaren.

20. Lady Godiva

Familie: Cucurbita Pepo ‘Lady Godiva’

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium

De Lady Godiva valt onder het type oliepompoenen waarvan zowel de zaden als het vruchtvlees van een hele goede kwaliteit is. De pitten zijn zogenoemde naaktzadige pitten, wat inhoudt dat er geen harde buitenkant aan zit.

Omdat de pitten geen harde schil hebben zijn deze heel geschikt om pompoenpit olie van te maken, maar je kunt ze ook zo uit de hand eten. Het vruchtvlees is lekker dik, sponsachtig en vezelig met een mooie fel oranje kleur. Gemiddeld wordt de Lady Godiva ongeveer drie tot vijf kilo.

21. One Too Many F1

Familie:Cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

One Too Many is een pompoen die je zowel voor de sier kunt gebruiken als voor consumptie. Door de mooie witte basis met daarop rood-oranje strepen en aders kun je deze pompoen vergelijken met een oogbol die bloeddoorlopen is. Vandaar de naam; One Too Many, ofwel eentje te veel.

De One Too Many pompoen is behoorlijk groot met een gewicht van zo een tien kilo en 30 tot 40 cm in diameter. De meeste van deze pompoenen zijn rond, ongeveer drie kwart, de andere kwart is langwerpig gevormd. One Too Many leent zich goed voor het maken van pompoenpuree, -soep en –frietjes.

22. Lange van Napels

Familie: Cucurbita Moschata

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

De Lange van Napels kun je onder verschillende namen tegenkomen in bijvoorbeeld de supermarkt of bij de groenteboer. Zo kan hij bijvoorbeeld Lunga di Napoli, Courge Pleine de Naples, Napels Lange pompoen of Pompoen Volle van Napels heten. In het begin lijkt het uiterlijk van de Lange van Napels lijkt op een grote courgette die men is vergeten te oogsten.

Er zijn echter nogal wat verschillen met een courgette, te beginnen met de kleur van het vruchtvlees. Bij de Lange van Napels is dit, in tegenstelling tot een courgette, heel mooi rood-oranje (en heel lekker). Verder kan deze pompoen zeker meer dan twintig kilo wegen als hij volledig is uitgegroeid, ook kun je hem een hele winter bewaren.

De Lange van Napels staat bekend als een zogeheten snelle groeier, na ongeveer 100 dagen kun je er al vruchten van plukken met een lengte van 60 tot 70 cm en 15 tot 20 cm diameter. Zoals eerder vermeld, het is geen uitzondering als deze pompoen 20 kilo wordt.

23. Long Island Cheese Pompoen

Familie: Cucurbita Moschata

Eetbaar: Ja

Formaat: Medium tot groot

Tancheese wordt de Long Island Cheese pompoen ook wel genoemd. Deze pompoen dankt zijn naam aan het uiterlijk dat doet denken aan een kaaswiel door de zongebruinde kleur en de vorm. De smaak van het feloranje vruchtvlees is te omschrijven als fluweelzacht na het garen. Het vruchtvlees is bijvoorbeeld goed te gebruiken in een smoothie.

Na een groeiperiode van ongeveer 120 tot 130 dagen kan de plant van deze pompoen ongeveer 10 Long Island Cheese pompoenen opleveren. Het gemiddelde gewicht van deze pompoen is tussen de drie en vijf kilo.

Na het oogsten kun je de Long Island Cheese pompoen ongeveer een jaar bewaren. De zaden van de geoogste pompoenen kun je gebruiken voor een nieuwe oogst in het volgende seizoen.

24. Kamo Kamo

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini tot klein

De eerst bekende kolonisten van Nieuw-Zeeland, de Maori hebben deze pompoen ontdekt (of ontwikkeld) en is volgens de huidige inwoners van Nieuw Zeeland de allerbeste pompoen die er is.

Deze pompoen is een goede pompoen om in een wat kleinere tuin te kweken, want je kunt hem, als je dat wilt al na twee maanden oogsten. Ook kun je ervoor kiezen om hem langer te laten staan en na maximaal 110 dagen pas te oogsten, dan zijn ze volledig rijp. Wanneer je hem vroeg oogst moet je er wel rekening mee houden dat de schil nog erg hard is en het vruchtvlees eerder nootachtig dan zoet.

25. Hooligan F1

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini

Dit hele kleine pompoentje heeft een schil met drie kleuren, namelijk wit, oranje en groen. Het is niet echt een mooi rond pompoentje, maar heeft eerder een wat afgeplatte vorm. Jack-Be-Little pompoenen zijn ongeveer hetzelfde als de Hooligan pompoen, behalve dan dat de Hooligan haar drie kleuren heeft op de schil.

Het vruchtvlees van de Hooligan is maar één cm, mooi oranje, en de smaak is enigszins melig, zoet, maar wel stevig. De Hooligan wordt ongeveer acht tot twaalf cm in diameter en zo een vier cm hoog.

26. Honeynut

Familie: Cucurbita Moschata

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini

Je kunt de Honeynut misschien nog wel het beste omschrijven als het kleinere zusje van de Butternut. Menigeens vindt dat als je de Honeynut wat laat doorrijpen, het donkeroranje vruchtvlees erg overeenkomt met de smaak van een meloen.

De Honeynut zal ongeveer één kilo wegen na zo een 100 dagen groeien, en zal tussen de 10 tot 15 cm groot worden. Als je de Honeynut pompoen koopt is het aan te raden om die te kiezen waarbij op de schil zo weinig mogelijk groen te zien is en de kleur het liefst een diepe honingkleur heeft.

27. Green Tangerine F1

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini

De Green Tangerine is een pompoen ras dat nog niet zo lang bestaat; hij werd namelijk pas in 2019 geïntroduceerd door Zaadhuis De Bolster. Het is een zogeheten Acorn pompoentje. De schil van dit pompoentje is donkergroen en het vruchtvlees is mooi oranje.

Met een diameter van zo een 12 cm is dit echt een mini of dwergpompoentje. Hij wordt rond de 700 gram en bevat niet echt veel pitten. Voor de plant van de Green Tangerine heb je niet echt heel veel ruimte nodig; acht vierkante meter zou genoeg moeten zijn voor tien pitjes.

28. Gele Gentenaar

Familie: Cucurbita Maxima

Eetbaar: Ja

Formaat: Groot

De Gele Gentenaar wordt ook wel de Grote Gele Gentse pompoen of de Gentenaar genoemd. Het is een hele grote pompen, maar is in tegenstelling tot wat je zou denken naar aanleiding van de naam, niet geel maar oranje van schil. Nu is het wel zo dat de Gele Gentenaar als gele pompoen begint, maar naarmate hij rijper wordt, wordt hij steeds meer oranje.

De schil hoef je er niet persé af te halen als je de Gele Gentenaar gaat gebruiken in een recept, mocht je dit wel willen doen, dan gaat het redelijk gemakkelijk aangezien het een zachte schil is. Na het oogsten is deze pompoen nog ongeveer acht maanden houdbaar mits je hem niet te warm bewaard.

29. Crunchkin F1

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Mini

Dit is een typisch mini pompoentje die heel goed te gebruiken is als decoratie in bloemstukken bijvoorbeeld. De Crunchkin is een afgeleide pompoensoort van de Munchkin alleen heeft de Crunchkin een hele harde schil.

Naast dat de schil keihard is van de Crunchkin, heeft de schil ook diepe inkepingen, lichte vlekken en een oranje ondergrond. Er is niet veel vruchtvlees te halen uit deze pompoen. De Crunchkin heeft een gemiddelde diameter van tien cm en zal rond de 250 tot 500 gram wegen.

30. Candystick Dessert Delicata

Familie: Cucurbita Pepo

Eetbaar: Ja

Formaat: Klein tot medium

Wanneer je een zoet dessert wilt gaan maken met pompoen, dan is de Candystick Dessert Delicata hiervoor uitermate geschikt. Je hoeft de schil er niet af te halen omdat deze superdun is. Naast het gebruik in desserts wordt de Candystick Dessert Delicata ook veel gebruikt in Indiase curry’s.

Deze pompoen is ongeveer een jaar houdbaar. Als de pompoenen rijp zijn, dan hebben ze een oranje schil met groene strepen en het vruchtvlees is dik en heeft een heerlijke smaak met een weelderige textuur.