Langzaamaan gaat Nederland gelukkig steeds meer open. Restaurants en kroegen openen voorzichtig hun deuren en over een aantal weken kunnen we ook weer los in de sportscholen. Ondanks deze ontwikkeling zitten we nog steeds veel meer thuis dan normaal. Dit leidt tot kleine irritaties en even stoom afblazen buiten de deur is lastig. Maken Nederlandse stelletjes meer ruzie door de lockdown? Irriteren we ons aan de partner in het huishouden? En houden we wel genoeg rekening met elkaar als we thuiswerken? Aanbiedingenfolders.nl zocht het uit en deed onderzoek onder 1.126 werkende Nederlanders. Benieuwd naar de opvallendste resultaten? Je ontdekt ze in de interactieve visuals.

We zitten inmiddels al een paar maanden allemaal thuis. Nu veel stelletjes op elkaars lip zitten, kunnen de gemoederen hoog oplopen. Uit het onderzoek blijkt dat veertien procent van de Nederlandse stellen vaker ruzie maakt sinds de lockdown. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk de interactieve visual.

We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde, dit betekent dat er ook onenigheid kan ontstaan over de manier waarop we het huishouden doen. Zo zegt maar liefst een vijfde van de ondervraagden kritisch te zijn op de huishoudskills van zijn of haar partner. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen? En de verschillen tussen leeftijdscategorieën? Klik op de visual om de percentages naar keuze te zien.

Nu we onze huizen meer gebruiken, worden deze ook sneller vies. Ondanks dat er meer moet worden schoongemaakt, vindt veertien procent dat zijn of haar partner te weinig helpt in het huishouden. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Ontdek het in de interactieve visual.

Ook onze kantoren hebben we ingeruild voor de keukentafel. Dan is het wel prettig als er rekening wordt gehouden met elkaar als we aan het werk zijn. Toch gebeurt dit volgens elf procent van de ondervraagden te weinig. Hoe mannen en vrouwen in de verschillende regio’s hierover denken, ontdek je door op een regio te klikken.

Niet alleen heeft stofzuigen, ramen lappen of de was doen een positief effect op de sfeer in huis, je lijkt er ook nog punten mee te scoren bij je partner. Maar liefst 37 procent van de respondenten zegt het namelijk aantrekkelijk te vinden hun partner bezig te zien in het huishouden. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, ontdek je in de interactieve visual.