Zeg nou zelf, wat is er leuker dan een dagje shoppen in Amsterdam? Je vindt er de laatste trends, originele outfits, speciaalzaken, vintage kleding en nog zoveel meer. Amsterdam is opgedeeld in verschillende winkelgebieden. Het ene hipper dan het andere. En er is voor iedereen wat wils. Voor de kleine portemonnee kom je naar de bekendste winkelstraat, de Kalver- of Leidsestraat met zijn grote winkelketens.

Mag het ietsjes meer zijn breng dan een bezoekje aan de pittoreske 9 straatjes, P.C. hooftstraat of kom naar de Haarlemmerbuurt. Hier vind je unieke, trendy, luxueuzere en specialere kledingzaken.

In Amsterdam geraak je gewoon weg nooit uit gewinkeld. Je komt tijd te kort en daarom heb ik een lijstje gemaakt van de beste en de apartste kledingwinkels in Amsterdam die je zeer zeker niet mag overslaan.

1. Joz Amsterdam

Joz Amsterdam

Webwinkel: https://jozamsterdam.com/
Winkels: 3
Opgericht: 2007

Na de opening van de eerste prachtige boetiek is er na vier luttele maanden al de tweede geopend en is er later nog een derde boetiek bijgekomen. Ze zijn allen gelegen in het midden van de 9 straatjes. Bij Joz kan men terecht voor kleding, schoenen, accessoires, juwelen en lifestyle artikelen. Merken waar ze mee samenwerken zijn onder andere: Sissel Edelbo, Munthe, De verborgen geheimen, The Jacksons, Toraal, Keith Brymer Jones, Neo Noir, Ottolenghi en nog vele anderen.

Loop Joz dus zeker niet voorbij en geniet van het gepaste advies en hun goed gevoel van styling!

2. Number Nine

Number Nine

Webwinkel: https://www.numbernine.nl/
Winkels: 8
Opgericht: 2004

Number Nine, een kledingwinkel zowel voor dames als voor heren.

Je vindt er leuke en trendy merken, de nieuwst sneakers, de tofste en hipste zonnebrillen, de mooiste en stijlvolste horloges en veel meer. Hun collecties zijn steeds uniek en stijlvol samengesteld en bestaan uit verschillende merken zoals Rains, Hershel, Numph, Koi, Penfiels en nog veel meer.

Het leuke aan Number Nine is dat je samen met je vriend of je vriendin je slag thuis kan slaan. Men kan samen of ieder apart zijn eigen outfit bij elkaar zoeken, samen passen en kijken wie in welke outfit mooi staat. En na een gezamenlijke tas koffie samen tevreden huiswaarts keren.

3. Tenue de Nîmes

Tenue de Nîmes

Webwinkel: https://tenuedenimes.com/
Winkels: 2
Opgericht: 2008

Hou je van denim of jeans dan moet je vast en zeker eens bij Tenue de Nîmes binnen wandelen. Zij bieden een enorm assortiment van denimmerken aan. Hun collecties komen van over de hele wereld. Onder het genot van een kopje koffie, frisdrank of een frissen pint kan de klant wachten op zijn gratis retouche indien deze nodig is.

Tenue de Nîmes heeft het niet begrepen op de wegwerpcultuur en daarom wordt er alleen maar kledingstukken verkocht die voor een lange tijd meegaan. Bij Tenue de Nîmes raadt men de klanten aan om minder kledingstukken te kopen maar er iets meer voor te betalen. De merken waar ze mee samenwerken zijn Momotaro, Japan blue, Acne studios, RRL, Visvim, Tenue en APC.

4. Laura Dols

Laura Dols

Webwinkel: https://lauradols.nl/
Winkels: 3
Opgericht: 2005

De meest bekende vintage winkel van Amsterdam, Laura Dols, is natuurlijk gelegen in de 9 Straatjes. Laura Dols blinkt uit in speciale jurken, schoenen, hoedjes, tassen en accessoires. Allen afkomstig uit de jaren 20 tot de jaren 50. Laura Dols en haar medewerkers gaan naar alle uithoeken van de wereld om de juiste kledingstukken te vinden die passen in de stijl van Laura Dols. Regelmatig keert Laura terug met een uniek stuk uit Hollywood. Dit zijn dan vooral kleding die Amerikaans glamour en glitter uitstralen zoals gala- en cocktailjurken. Laura Dols staat erom bekend dat haar kleren betaalbaar en van goede kwaliteit zijn.

Een bezoekje brengen aan de winkel van Laura Dols is absoluut het hoogte punt van de dag!

5. Les Deux Frères

Les Deux Frères

Webwinkel: https://www.lesdeuxfreres.nl/nl/
Winkels: 2
Opgericht: 2014

Voor unieke en betaalbare herenmode kan u steeds terecht bij Les Deux Frères. De broers Alain en Matthieu van der Born zijn Les Deux Frères gestart met de intentie om complete unieke outfits tegen betaalbare prijzen aan te bieden aan de modebewuste man. Elke man kan er terecht voor zijn eigen stijl. Van stoer tot elegant en van sportief tot klassiek. Hun collectie is samengesteld uit bekende en onbekende merken. Ook is hun assortiment in accessoires breed. Bij Les Deux Frères vindt men naast de kleding ook schoenen, sokken van Happy Socks, riemen, boxershorts, zonnebrillen en zelfs manchetknopen terug.

Door de individuele benadering en de gemoedelijke sfeer voelt iedere man zich thuis bij Les Deus Frères met zijn Franse look!

6. Monki

Monki

Webwinkel: https://www.monki.com/
Winkels: 120
Opgericht: 2006

Monki maakt onderdeel uit van de H&M groep. Het focust zich vooral op jonge meisjes en vrouwen. Het is de missie van Monki om deze meiden zich goed en geweldig te laten voelen. En ze dat ook te laten uitstralen. Monki wilt dat deze jonge meisjes en vrouwen hun eigen stijl ontwikkelen en uitdrukken. De stijl van Monki is een combinatie van Scandinavisch en Aziatische streetstyle met vele oversized kledingstukken. Naast kleding verkoopt Monki schoenen, lingerie, basics en accessoires.

De winkel op zichzelf is kleurrijk en flashy met onder andere regenboogkleuren, discoballen, spiegelplafonds, schelpvormige tafels en een glinsteren interieur. Je kunt bij Monki in ieder geval genoeg inspiriatie opdoen en met een prachtig outfit huiswaarts keren.

7. Velour

Velour

Website: https://www.velouramsterdam.com/nl/
Winkels: >100
Opgericht: 2002

Velour is een Zweeds merk dat in 2002 werd opgericht in Göteborg. Velour is een conceptstore zowel voor mannen als vrouwen. Men verkoopt hier klassieke en dagelijkse kleding in een modern jasje, ook wel eens klassieke preppy look genoemd. Men verkoopt onder andere volgende Brands: Brixtol, Ganni, Café, Delikatessen, Ed by Eline, Howline, La Paz, Les Coyotes de Paris, Low Classic, NN, NN07,… Ook accessoires die passen bij hun collecties ontbreken niet. Zoals zonnebrillen, handschoenen, parfums, lingerie en horloges.

Velour staat bekend om zijn duurzame merken en producten. Daarom kom je bij hen kledingstukken of accessoires tegen van gerecycleerd leder en vegan. Elke klant van Velour wacht een warme en hartelijk ontvangst.

8. Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch

Webwinkel: https://www.abercrombie.com/shop/eu-nl
Winkels: 1
Opgericht: 2012

Ga eens een kijkje nemen bij Abercrombie & Fitch ook als je niets nodig hebt. Men kan bij het uitgaan spreken over een uniek winkelervaring. Bij Abercrombie & Fitch is het redelijk donker, de muziek staat luid en er hangt een geweldige Abercrombie & Fitch geur. De muren zijn zwart geschilderd, er zijn rijkelijk veel spiegels aanwezig, er ligt een zacht tapijt en een rode traploper. Het ziet eruit als een chique club met dansend personeel waarvan de jongens je halfnaakt in de weekends graag ten dienste zijn.

Het is een Amerikaans merk met een Amercian style. De collecties zijn samengesteld uit het preppy, het klassieke en de sportieve look. De kledingstukken zoals spijkerbroeken, wollen truien, overhemden, knitwear, T-shirts en poloshirts vallen bij het grote publiek in de smaak. Ze hebben niet enkel een lijn voor dames en heren maar ook kinderen kunnen hier scoren.

9. Sissy-Boy

Sissy-Boy

Sissy-Boy Folder

Sissy-Boy Folder

Geldig van 01-03 t/m 31-03

Profiteer nog 3 dagen van deze Sissy-Boy Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Sissy-Boy aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Webwinkel: https://www.sissy-boy.com/
Winkels: 45
Opgericht: 1982

Sissy-Boy heeft een divers aanbod van dames, heren en kinderkleding maar ook van lifestyle producten. Voor Sissy-Boy is het belangrijk om geen massaproductie te verkopen. Tachtig procent van de producten valt dan ook onder hun eigen label. Het is duidelijk te zien dat de collectie niet gekozen is volgens de regels van de kunst. Ze zijn gewoon weg gekozen uit liefde voor het design, materiaal of product. Soms vindt men kleine kaartjes bij een product waar het verhaal op te lezen staat van het product.

In de winkel en in de etalages kan men feel good gedichtjes lezen die speciaal zijn geschreven voor Sissy-Boy. Sissy-Boy een merk met liefde!

10. Four Amsterdam

Four Amsterdam

Webwinkel: https://www.fouramsterdam.com/
Winkels: 1
Opgericht: 2012

Four is bekend om zijn herenkleding met eigentijdse en luxe merken op een unieke manier gecombineerd met streetwear. Met een één op één service wil FOUR jou het perfecte en een ongeëvenaard shop gevoel geven. Four staat bekend om zijn meest fantastische merken zoals Acnes Studios, Dita, Hi Tec, Casablanca, Fugazzi, Le Bonnet, M Cohen, OAMC, Palm Angels, Prada, Y3, Represent, Givenchy, Stone Island, Moncler en deze gecombineerd met gewone merken als Adidas, Clarks en Reebok.

Naast de verkoop van herenkleding, accessoires en schoenen staat Four ook gezien als een plaats waar exclusieve productlanceringen en evenementen plaatsvinden. Een VOID sound-system zorgt ervoor dat je live de songs kunt horen van DJ’s die ergens anders aan het werk zijn.

11. Hackett London

Hackett London

Webwinkel: https://www.hackett.com/intl/home
Winkels: >150
Opgericht: 1983

Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe warm en stijlvol de winkels van Hackett zijn ingericht. Voor mij voelt het aan als thuiskomen in dit warme interieur bestaande uit hout en oude vitrines. Hackett is een echte mooie herenboetiek waar een Engelse traditionele stijl wordt gecombineerd met een moderne snit.

Hackett heeft meer dan 150 winkels verspreid over 30 landen waarin ook maatwerk verkrijgbaar is. Hackett is ook fier dat het met grote namen zoals Aston Martin en Britisch Army Polo en Henley Royal Regatta mag samenwerken.

Hackett is een geweldige boetiek waarbij de kleding echt goed is afgewerkt, de service ongelofelijk vriendelijk is en de prijs-kwaliteit verhouding perfect in balans is.

12. Azzurro Due

Azzurro Due

Webwinkel: https://azzurrodue.com/
Winkels: 4
Opgericht: 1996

In Amsterdam heeft Azzurro Due 4 boetieks, allen gelegen in het chiquere gedeelte.

Mannen, vrouwen en hun kinderen met een liefde voor kwaliteit en luxe kunnen hier terecht. Bij Azzurro Due weet men perfect hoe men jong en oud moet verwennen met hun collecties die zowel trendy, klassiek, uniek, en sportief zijn. Je vindt bij Azzurro Due zowel collecties van Nederlandse ontwerpers als van internationale ontwerpers. Bekende labels zijn bijvoorbeeld Phillip Lim, Acne studios, Alexander Wang, Givenchy, Helmut Lang, Stella Mc Cartney, Chloe, Celine, Prada, Sill Sander, Miu Miu, Marjan Hoogervarst, enz.

In tegenstelling tot ander grote fashion houses kan de klant bij Azzuro Due zichzelf zijn. Je mag hier kijken, voelen en passen zonder dat je het gevoel hebt dat je verplicht bent iets kopen te kopen. Hier men zijn Amsterdamse mentaliteit behouden!

13. Filippa K

Filippa K

Webwinkel: https://www.filippa-k.com/en
Winkels: 50
Opgericht: 1993

Filippa K is een Scandinavisch label bekend om zijn stijl, comfort, eenvoud en kwaliteit. De Zweedse Filippa Knutson besloot na jaren voor andere bekende merken te hebben gewerkt een eigen label op te starten. Fillippa K bestaat vooral uit basisstukken gemaakt uit goede kwaliteit en vooral uit duurzaam materiaal. Duurzaamheid heeft prioriteit bij Fillipa K. Het is de bedoeling dat je de stukken jaar na jaar kan blijven dragen. Fillipa K heeft twee duurzame collecties uitgebracht. Eentje waarbij elke ontwerp wordt vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen en het andere waar 50% uit gerecyclede materialen bestaat.

Fillipa K heeft zowel een tijdloze lijn voor dames en heren. Vergeet niet dat jij je oude, afgedragen en versleten Fillipa K kleding binnen mag brengen bij een winkel van Fillipa K en zo een korting kan bekomen op uw volgende aankoop.

14. 10DAYS

10DAYS

Webwinkel: https://www.10dayslifestyle.nl/
Winkels: 3
Opgericht: 2007

10DAYS is opgericht door twee vrijgevochten dames. De twee dames ontwerpen kleding, schoenen, accessoires en items voor in huis. Omdat vrijheid een essentieel gegeven is voor beide dames uiten ze dat in hun collecties. Daarom creëren ze hun collecties vrij van regels en trends. Hun label is tijdloos, comfortabel en voelt aan als een tweede huid. Hun collecties zijn draagbaar in alle seizoenen en voor alle leeftijden.

De kleding van 10Days is met alle liefde ontworpen en met een oog voor details. De 10DAYS damescollectie, 10DAYS Best Basics en de 10DAYS home collectie zijn terug te vinden in hun 10DAYS conceptstores. Voel je zo vrij als een vogel en vlieg de 10DAYS conceptstore Amsterdam zeker niet voorbij.

15. MaisonNL

MaisonNl

Webwinkel: https://www.maisonnl.com/nl/
Winkels: 1
Opgericht: 2011

Er zijn zo van die winkels die je niet kunt passeren zonder binnen te gaan. MaisonNL is zo’n winkel. Het is een leuke concepstore waarin ze alleen maar leuke dingen verkopen die ze zelf ook leuk vinden. Men verkoopt hier mooie kleding die zorgvuldig geselecteerd is en waarbij de prijs-kwaliteitverhouding heel goed zit. Buiten kleding verkoopt MaisonNL ook sierraden, accessoires, schoenen en leuke unieke items voor in huis. Al hun producten zijn met liefde en vakmanschap gemaakt.

Het is een uitgemaakt feit! MaisonNL is niet goed voor je portemonnee! Je komt deze sfeervolle winkel waar je u direct in thuis voelt niet buiten zonder een leuke aankoop. Zoals bijvoorbeeld een paar nieuwe schoenen of een leuk jurkje of met iets leuks voor in je huis. 

16. Angels Basics

Angels Basics

Webwinkel: https://www.angelbasics.com/
Winkels: 1
Opgericht: 1991

In één va de populairste winkelgebieden in Amsterdam vindt je Angel Basics terug. Angel Basics staat bekend dat ze kwaliteit, service en gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Angel Basics heeft een exclusieve uitstraling en tonen de mooiste producties uit de meest luxueuze labels. Naast internationale merken zijn er natuurlijk ook onbekende en onafhankelijke ontwerpers te vinden. Buiten kleding hebben ze ook een breed assortiment van handtassen, riemen, sokken en sierraden. Bekende labels die men bij Angel Basics terugvindt zijn Diane von Furstenberg, Sadh, Norma Kamali, Weekend bij Max Mara, Samantha Sung en vele andere. Het zijn allen stijlvolle lijnen die vrouw die aangepast zijn aan de moderne werkende vrouw.

Elk klant wordt door de eigenaressen en het Angel Basics team met zoveel mogelijke persoonlijke aandacht en vakkennis geholpen. Men keert dan ook huiswaarts met een outfit die bij jou persoonlijke stijl past.

17. Didato

Didato

Webwinkel: https://www.didato.nl/
Winkels: 1
Opgericht: 1989

Vanaf 1989 is Didato de grondlegger van de nieuwste mode labels in Nederland. Ze zijn gestart met Moschino, gevolgd door Versace, Prada, Givenchy, Dior, enz. Dertig jaar later introduceren ze nog steeds de laatste exclusieve merken zoals Moncler, Stone Island, Desquared,...

Daarom weet de modebewust man heel goed dat Didato the place to be is voor exclusieve designer merken en voor persoonlijke advies en vakkennis. Didato is gelegen op één van de meest authentieke straatjes namelijk de Utrechtsestraat in Amsterdam.

18. We Are Labels

We Are Labels

Webwinkel: https://www.wearelabels.com/nl/
Winkels: 10
Opgericht: 2010

We Are Labels heeft zijn oog laten vallen op collecties die mooi zijn maar minder bekend. Men legt de nadruk op kwaliteit, vakkennis en duurzaamheid. Ze hebben zelfs een eigen kledinglijn “Another Label”. We Are Labels is uitgegroeid naar een modern shopconcept, zowel voor dames als heren. De collectie van We Are Labels bestaat uit jeans, jassen, shirts, schoenen en accessoires voor heren. Voor de dames bestaat de collectie uit jurken, pullovers, blazers, jassen, topjes, schoenen en accessoires.

Bij We Are Labels kan je in één keer slagen voor je outfit als je nou op zoek bent naar basics of een shirt met een gekke print!

19. Stylerooms

Stylerooms

Webwinkel: https://www.stylerooms.nl/
Winkels: 2
Opgericht: 2013

Vind je het belangrijk om er stijlvol uit te zien? Met een outfit die perfect bij jou past? Wandel dan eens binnen bij Stylerooms. Bij Stylerooms doen ze er alles aan om jou bezoek onvergetelijk te maken. Ze geven je alle aandacht en helpen je met professioneel advies. Hun collecties zijn accuraat samengesteld. Kwaliteit, duurzaamheid en verfijnde materialen zijn erg belangrijk bij Stylerooms. Hierdoor onderscheiden ze zich van de andere shops in de omgeving.

De volgende merken vind jij terug bij Stylerooms: Arma, Studio AR, Twinset, Kiro by Kim, Cambio, Beaumont, Robert Friedman, American Vintage, Sibin Linnebjerg, Black Orchid Denim, Rosemunde en Joyce&Girls., Magali Pascal, Stella Nova, Mes Demoiselles, Resort Finest, Alix the Label en Pearl&Caviar. Een waar paradijs voor de echte fashionistas.

20. Tony Cohen

Webwinkel: http://www.tony-cohen.com/
Winkels: 2
Opgericht: 2008

Tony Cohen is een Nederlands ontwerper met twee lijnen, zijn eerste lijn is een luxe lijn en genoemd naar de ontwerper zelf en de tweede lijn is een commerciëlere lijn en heet “2 love Tony Cohen”. Hij verkoopt zijn collecties over de hele wereld maar in Amsterdam heeft hij zelf twee boetieks. De boetieks zelf zijn simpel en strak ingericht, de vloeren zijn zwart en de muren wit. 

De collecties van Tony Cohen zijn herkenbaar door het gebruik van luxueuze stoffen en de combinatie van leer en zijde. Zijn collecties worden deels met de hand afgewerkt omwille van zijn buitengewone details. Tony Cohen staat gewoon weg voor kwaliteit. Voor zijn heren en damescollectie gebruikt Tony dezelfde materialen.

21. Rain Couture

Website: http://www.rainfest.nl/
Winkels: 2
Opgericht: 2015

Je bent aan het shoppen in Amsterdam en je passeert Rain Couture stap dan zeer zeker binnen. Want een mooie, stijlvolle, elegante regenjas mag zeker niet in je gaderobe ontbreken. Vaste en zeker niet met zoveel regenachtige dagen in Nederland. Met de juiste regenjas zoals bijvoorbeeld de all-weather jas, kan je al het weer trotseren. Zelf zonnige dagen!

Bij Rain Couture wordt geïnvesteerd in regenjassen die niet snel uit het modebeeld verdwijnen. De regenjassen zijn kwalitatief, duurzaam en comfortabel. Zo hebben ze regenjassen die voorzien zijn van een keycord, zodat jij je sleutels niet zoeken moet op een druilerige en regenachtige dag. Andere regenjassen hebben een verborgen vakje zodat zakkenrollers hun slag niet kunnen thuis slaan. In het binnenzakje is nog een apart vakje voorzien voor je earphones. Bovendien hebben ze de beste segmenten van een luxueuze designerjas, een gewone regenjas en een moderne outdoorjack samengevoegd om zo een regenjas te ontwerpen waarin je graag gezien wordt.

22. Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp

Webwinkel: https://www.essentiel-antwerp.com/nl_nl/
Winkels: 8
Opgericht: 1999

Met een bescheiden T-shirtlijn is Essentiel Antwerp in 1999 op de markt gekomen. Ondertussen is Essentiel Antwerp uitgegroeid tot een bekend internationaal merk wat in meer dan 40 landen wordt verkocht. Essentiel Antwerp staat vooral bekend om haar kleurrijke prints, glitter, pailletten en opvallende kleuren. Ze ontwerpen niet enkel kleding maar ook voor excentrieke handtassen, geprinte sjaals, sierraden en schoenen kan je bij Essentiel Antwerp terecht.

Kan je je kooplust niet meer in toom houden? Twee Essentiel Antwerp shops zijn terug te vinden in de 9- straatjes. Leef je uit en koop iets uit de meest leuke collectie van Essentiel Antwerp. Er is immers een ruime keuze uit de talrijke sweaters, vesten, jumpsuits, rokken en jurken. Al dan niet in het effe of in één van de befaamde prints waar Essentiel Antwerp bekend voor staat. Essentiel is er voor de zelfverzekerde en bewuste vrouw!

23. Mochi

Mochi

Webwinkel: https://allthingsmochi.com/
Winkels: 1
Opgericht: 2013

Als je een liefhebber bent en van mooie en gecombineerde kleuren, traditioneel borduurwerk en franjes houdt, houd je van Mochi. De Monchi collectie bestaat niet uit gewone ordinaire kledingstukken. Je mag hier gerust spreken van kunst met een grote K. Ieder kledingstuk van Mochi is voor de liefhebber een verzamelobject. In de collectie van Ayah, de ontwerpster, vind je originele prints, gehaakte kragen, fleurige pants, fantastische jurken en jassen. Gewoon weg een label om verliefd op te worden.

Monchi biedt drie diverse collecties aan: Mochi Reconstructed, Mochi Signature en Mochie Finds. Gedurende het hele jaar worden er nieuwe ontwerpen toegevoegd aan de collecties.