winkelen winkelstraat.nl

Winkelstraat.nl is een online platform waarop je kan winkelen bij een groot scala aan interessante en buitengewone zaakjes die onafhankelijk zijn.

Ze menen veeleisend te zijn in hun keuze aan artikelen en er wordt door de mensen achter Winkelstraat.nl ook gezegd dat ze alleen een bepaald soort boetieks en winkels uitzoeken om aan hun online shop-platform toe te voegen. Maar hoe betrouwbaar is Winkelstraa.nl nou eigenlijk?

Volgens diverse consumentenonderzoeken en reviews is Winkelstraat.nl wél betrouwbaar. Via Webshopchecker krijgt het platform bijvoorbeeld een stevige negen als cijfer over hun betrouwbaarheid. Echter, dat houdt niet in dat Winkelstraat.nl er helemaal ongehavend uitkomt.

Wanneer je namelijk kijkt naar diverse ervaringensites, is niet iedereen even te spreken over Winkelstraat.nl. Hoe komt dit?

Lees snel verder om meer te leren over Winkelstraat.nl en trek je eigen conclusies over de betrouwbaarheid van de webpagina.

Wat is Winkelstraat.nl?

online platform winkelstraat.nl

Winkelstraat.nl is een platform dat toegang beidt tot diverse online boetiekjes waar je vervolgens artikelen kan kopen, zoals kleding en accessoires. Vervolgens worden ze naar je verzonden na betaling.

Je kunt van diverse designers kleding kopen en je kunt filteren op geslacht, soort artikel, kleur, maat, prijs en meer. Dat maakt het eenvoudig te vinden wat je wil.

Maar weten wat winkelstraat.nl precies is, geeft het niet meteen antwoord op de vraag of het wel betrouwbaar is of niet. Want wat zeggen anderen er nou precies van?

Positieve reviews

Er zijn zowel positieve als negatieve berichten te vinden over winkelstraat.nl. Bijzonder is dat de meeste óf erg positief óf erg negatief zijn; weinig reviews blijven in het midden.

Laten we dan eerst beginnen met het positieve – want wat voor positieve ervaringen heeft men met Winkelstraat.nl?

Hoog gemiddeld cijfer

Bij Webshopchecker wordt er voornamelijk positieve feedback gegeven en krijgt Winkelstraat.nl dan ook een positief gemiddeld cijfer, namelijk een negen. Hier lees je voornamelijk dat ze goed een bereikbare klantenservice hebben en dat de ontvangen artikelen van goede kwaliteit zijn.

Overigens vergelijken ze hun score ook met dat van andere webpagina’s waar ook voornamelijk positieve reviews uit voortkomen; ook bij Kiyoh wordt er bijvoorbeeld een 9,1 gegeven aan de webshop.

“Goede service en snelle levering”

snelle levering

De positieve reacties die gegeven worden, lopen erg uiteen. Wel valt op dat de meeste goede reviews geen lager cijfer geven dan een tien of negen, en nooit een ster minder geven dan de maximale vijf die je geven kunt.

De meeste reacties die door deze recensenten wordt geplaatst, hebben inhoudelijk dezelfde boodschap: de klantenservice is erg goed en er wordt op tijd geleverd.

Verder zie je ook hier en daar enkele positieve opmerkingen over de artikelen zelf die gekocht worden via Winkelstraat.nl.

Negatieve reviews

Echter, elke munt heeft twee zijdes en dat geldt ook met webshops. Want waar de grootste hoeveelheid aan reviews positief is, en de gemiddelde cijfers die de webshop krijgt bij elkaar opgeteld ook op een bovengemiddelde score uitkomen, is lang niet iedereen tevreden met de online kledingshop.

Eén ster of lager

Consumenten die slechte recensies plaatsen, geven ook opvallend vaak de slechtst mogelijke score; zelden zie je twee of drie sterren voorbij komen. Nee, het is altijd één of een half. Dit is wel opvallend te noemen.

Deze halen het gemiddelde van de consumentenrecensies dus vaak naar beneden. Echter, ook bij deze sterren blijft het gemiddelde overal boven de drie. Oftewel, er zijn meer vijfsterren-recensies gegeven dan die met één of een halve ster.

“Oplichters en slechte service”

De meest gegeven kritiek van de negatieve recensies, noemen de mensen van Winkelstraat.nl “oplichters”, of zeggen dat ze een slechte service verlenen. Mensen die geen pakketje binnen hebben gekregen, beweren bijvoorbeeld dat Winkelstraat.nl hun klachten wegwuift en niet af wil handelen.

Ook wordt er veel gezegd dat Winkelstraat.nl geen retouren aanneemt en zo wel, dat ze dan niet terugbetalen. Volgens hun retourbeleid zouden ze dit wel gewoon moeten doen, dus als je ervan uitgaat dat de recensenten naar waarheid spreken, is er ergens een fout begaan in het retourneringsproces.

Wat zegt Winkelstraat.nl zelf?

Recensies winkelstraat

Zelf wordt er niet veel vernomen van Winkelstraat.nl. Wel vertellen ze dat ze in verband met de toenemende drukte tijdelijk niet bereikbaar zullen zijn via hun chat. Op de recensies bij consumentenbeoordelaars zoals Kiyoh wordt echter niet gereageerd – negatief noch positief.

Op hun eigen recensies blijft het echter ook vrij stil. Wie via hun website naar de recensies gaat, zal zien dat alle reviews vier tot vijf sterren geven, en dat er op slechts één daarvan antwoord wordt gegeven – daarna blijft het stil.

Hun eerste recensie is echter van het begin van de maand, dus het is aannemelijk dat ze deze pagina elke maand weer updaten met nieuwe recensies, waarbij de oude verwijderd worden.

Is Winkelstraat.nl betrouwbaar?

Als je enkel uitgaat van de scores die Winkelstraat.nl krijgt op consumentenbeoordelingspagina’s, is Winkelstraat.nl gewoon een betrouwbare webwinkel.

Echter, wanneer je zelf wat kritischer bent en je graag eerst verdiept in wat andere kopers te zeggen hebben, dan kan je toch veel negatieve reacties lezen.

Het blijft natuurlijk aan jezelf om te bepalen hoe waarheidsgetrouw alle recensies zijn – zowel de positieve als de negatieve. Wanneer je toch wantrouwen voelt, is een aankoop doen af te raden.

Vind je het er allemaal keurig uitzien, dan zou er geen reden moeten zijn om je tegen te laten houden.

Het oordeel ligt uiteindelijk bij jezelf. Gebruik deze dus wijselijk.