tuincentrum Venlo

Het grootste tuincentrum van Zuid-Nederland is in Venlo te vinden. Het gaat hierbij om het Tuincentrum Leurs; qua oppervlakte is dit een van de grootste tuincentra in heel Nederland.

Als we puur naar het zuiden van Nederland kijken, is dit met afstand het grootste tuincentra. Of dit tuincentrum ook qua bezoekersaantallen en omzet het grootste tuincentrum van Zuid-Nederland is, kunnen we niet stellen. Men deelt namelijk géén informatie over de bezoekersaantallen en omzet.

Waar kan je het Tuincentrum Leurs vinden?

Het tuincentrum Leurs is gevestigd op de Straelseweg te Venlo. Op huisnummer 370 vind je dit tuincentrum, maar eigenlijk hoef je niet op het huisnummer te letten. Als je de Straelseweg opdraait, zie je namelijk het tuincentrum al snel liggen.

Hoe groot is Tuincentrum Leurs precies?

Het Tuincentrum Leurs heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter. Om dit even in perspectief te plaatsen: dit is te vergelijken met ongeveer vier complete voetbalvelden. Dit geeft duidelijk aan dat Tuincentrum Leurs echt heel groot is.

Het aanbod van Tuincentrum Leurs

Dat dit tuincentrum in Venlo zo groot is, is ook terug te zien in het aanbod. Door de jaren heen heeft dit tuincentrum gigantisch veel producten in haar assortiment opgenomen.

Bij Tuincentrum Leurs kan je voor onder meer de volgende producten terecht:

  • Kamerplanten: in het aanbod van Tuincentrum Leurs vind je tientallen soorten kamerplanten terug.
  • Tuinplanten: Tuincentrum Leurs biedt heel veel verschillende soorten tuinplanten aan. Om dit aanbod overzichtelijk aan te kunnen bieden, heeft men voor meer dan 20 subcategorieën gekozen.
  • Haagplanten & bomen: ook voor haagplanten en bomen kan je bij Tuincentrum Leurs terecht.
  • Bloembollen en zaden: als je met je eigen moestuin bezig bent, kan je ook bij Tuincentrum Leurs terecht.
  • Potten: uiteraard vind je in het aanbod van Tuincentrum Leurs ook honderden soorten potten terug.
  • Tuinmeubelen: onder andere loungesets, tuinsets, hangstoelen en allerlei accessoires zijn in het aanbod van Tuincentrum Leurs te vinden.
  • Bloemen: ook allerlei bloemen voor in huis kan je bij Tuincentrum Leurs aanschaffen.
  • Barbecues: voor allerlei barbecues kan je ook naar hartenlust struinen in het aanbod van het grootste tuincentrum van Zuid-Nederland
  • Sfeer en interieur: allerlei leuke woonaccessoires voor in je woning zijn ook bij dit tuincentrum te verkrijgen.
  • Tuin & dier: tot slot vind je ook nog allerlei producten voor in je tuin en voor je (huis)dier.

Inclusief horecagelegenheid

Leurs horeca eten

In het Tuincentrum Leurs vind je zelfs een heuse horecagelegenheid. Je kunt in het gezellige tuincafé een lekker hapje en drankje doen. Hierbij is het zelfs mogelijk om tot ontbijten; dit kan je elke dag doen tot 11:30 uur.

Ook is het mogelijk om in dit tuincentrum bij een mediterraan restaurant te eten. Dit restaurant heeft de naam ‘Al Piazza’ gekregen.

In dit tuincentrum is het ook mogelijk om van een heerlijke high tea te genieten. Deze high tea moet je vooraf reserveren. Voor deze high tea kan je terecht in het tuincafé van dit grote tuincentrum.

Wanneer is Tuincentrum Leurs geopend?

Dit grootste tuincentrum van Zuid-Nederland is elke dag van de week geopend. Voor het overzicht vind je hieronder de openingstijden: 

  • Maandag: 09:00 - 18:00
  • Dinsdag: 09:00 - 18:00
  • Woensdag: 09:00 - 18:00
  • Donderdag: 09:00 - 21:00
  • Vrijdag: 09:00 - 21:00
  • Zaterdag: 09:00 - 18:00
  • Zondag: 09:30 - 18:00

Kan je ook online shoppen bij Tuincentrum Leurs?

Bij dit grootste tuincentrum van Zuid-Nederland is het ook mogelijk om online te shoppen. In de webshop van Tuincentrum Leurs vind je een divers aanbod van de beste producten.

Bestel je online voor meer dan 50 euro? Dan hoef je géén verzendkosten te betalen. Bij een order van minder dan 50 euro, betaal je 4,99 euro aan verzendkosten. De ontvangen producten kan je vervolgens binnen 30 dagen ruilen of retourneren.

Hoe kan je contact met Tuincentrum Leurs opnemen?

contact Leurs Venlo

Als je vragen over bijvoorbeeld een product hebt, kan je bellen naar 077-3216000. Uiteraard is het ook mogelijk om dit tuincentrum binnen te stappen en je vraag aan een van de medewerkers te stellen.

Leurs Business

Dat Tuincentrum Leurs méér is dan alleen een tuincentrum, blijkt duidelijk sinds 2014. Sinds dat moment is dit tuincentrum namelijk een Business Bloemist. Dit betekent dat je als zakelijke klant ook bij dit tuincentrum terecht kunt.

Zo kan je de aankleding van het groen op je werkplek overlaten aan Tuincentrum Leurs. Ook kan dit tuincentrum planten en bloemen bij zakenrelaties of personeelsleden bezorgen. 

Is dit het grootste tuincentrum van heel Nederland?

grootste tuincentrum Nederland

Tuincentrum Leurs is het grootste tuincentrum van Zuid-Nederland, maar niet van heel Nederland. Het Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer is namelijk ongeveer drie keer zo groot als Tuincentrum Leurs.

Ook enkele andere tuincentra zijn groter dan Tuincentrum Leurs. Feit is in ieder geval dit het grootste tuincentrum van Zuid-Nederland is. En dat je bij dit tuincentrum naar hartenlust kunt shoppen, maar ook gezellig kunt ontbijten of lunchen.