Aantal winkels per supermarktketen in Belgie

SupermarktketenAantal winkels
ALDI440
Carrefour Market415
Carrefour Express315
Lidl308
Proxy Delhaize255
Colruyt253
OKay140

De grootste supermarktketens in België

In de dynamische wereld van de detailhandel in België domineren enkele toonaangevende supermarktketens de markt. Volgens de laatste gegevens van Gondola, een vooraanstaande bron in de retailsector, leidt ALDI de lijst met maar liefst 440 winkels door het hele land. Deze Duitse gigant staat bekend om zijn kosteneffectieve strategie en uitgebreide aanbod, waarmee het consistent een grote klantenkring aantrekt.

Nauw op de hielen volgt Carrefour Market met 415 filialen, een supermarktketen die zich onderscheidt door een breed assortiment van kwaliteitsproducten en de nadruk op klantvriendelijkheid. Hun kleinere, maar alomtegenwoordige zusje, Carrefour Express, telt 315 winkels en focust vooral op de behoeften van de stedelijke consument met een snelle levensstijl.

Lidl, een andere speler van Duitse origine, heeft een netwerk van 308 filialen in België. Deze keten is populair vanwege zijn competitieve prijzen en een steeds groeiend assortiment van biologische en lokale producten.

De Belgische trots, Proxy Delhaize, neemt een respectabele vijfde plaats in met 255 winkels. Hun focus ligt op het aanbieden van een kwalitatieve winkelervaring en een uitgebreid assortiment, waaronder veel lokale Belgische producten.

Niet ver achter ligt Colruyt, met 253 vestigingen. Colruyt is een begrip in België, bekend om zijn laagsteprijsgarantie en efficiënte winkelindeling. Deze keten blijft een favoriet onder prijsbewuste consumenten.

Ten slotte is er OKay, een onderdeel van de Colruyt Groep, met een indrukwekkend aantal van 140 winkels. OKay richt zich op kleinere steden en gemeenschappen en biedt een handig en snel winkelalternatief met een ruim assortiment aan dagelijkse producten.

Deze supermarktketens vormen de ruggengraat van de Belgische retailmarkt en spelen een cruciale rol in het dagelijks leven van miljoenen Belgen. Hun voortdurende expansie en innovatie binnen de sector weerspiegelen de dynamische aard van de Belgische consumentenmarkt.

Bezoek 1folders.nl voor de nieuwste aanbiedingen en folders van deze en vele andere supermarkten.