Babywinkels

Wanneer je dit leest, is de kans groot dat er een kleine onderweg is. Allereerst, gefeliciteerd! Er is maar weinig dat zoveel liefde, vreugde en plezier geeft als een welkome gezinsuitbreiding. Toch zal je dan ook al gemerkt hebben dat het ook niet allemaal even gemakkelijk is.

Een babykamer die ingericht moet worden, babykleding, honderden verschillende accessoires en toebehoren en een kinderwagen. Het is maar een kleine greep van wat er allemaal gekocht zal moeten worden, laat staan van wat er allemaal bij komt kijken.

Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van de grootste, mooiste, uniekste en simpelweg beste babywinkels die je in Nederland kan vinden. Benieuwd welke dat zijn? Lees hieronder snel verder in de top 15 beste babywinkels van Nederland!

1. Prénatal

Prenatal

Prénatal Folder

Prénatal Folder

Geldig van 22-04 t/m 28-04

Profiteer nog 5 dagen van deze Prénatal Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Prénatal aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: ongeveer 45
Website: www.prenatal.nl

We gaan de top 20 beste babywinkels van Nederland van start met de Prénatal. Het is de grootste babywinkel van Nederland met ook de meeste vestigingen. Daarnaast is Prénatal een op en top Nederlandse babywinkel, al kleeft er wel een Frans randje aan.

Het bedrijf is opgericht nadat één van de oprichters in de Libelle las over een Franse winkel waar van alles verkocht wort voor zowel de zwangere vrouw als de baby. Na enige contacten groeide er een warme band en door het betalen van een kleine licentie mochten ook zij de naam Prénatal voeren.

Prénatal kent een roerige geschiedenis. In de jaren ’70 en ’80 daalde het aantal geboortes, waardoor het bedrijf in zwaar kwam. Vele eigenaren en directeurs wisselden elkaar af, tot het bedrijf medio jaren ’90 – ondanks historisch lage geboortecijfers – de rust weer vond.

Hedendaags heeft Prénatal een kleine 50 winkels verspreid over geheel Nederland. Deze winkels lopen uiteen van kleine en gezellige boetiekjes tot grote megastores waar alles dat met de zwangerschap en baby’s te maken heeft gevonden kan worden.

2. Babypark

Babypark

Babypark Folder

Babypark Folder

Geldig van 14-02 t/m 13-05

Profiteer nog 20 dagen van deze Babypark Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Babypark aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 11
Website: www.babypark.nl

De geschiedenis van Babypark gaat terug tot in 1979 toen de eigenaren in eigen huis een kleine baby winkel opende. In de mini winkel van zo’n 30 vierkante meter groot werd baby- en kinderkleding verkocht. De zaken liepen zo goed dat in 1987 de eerste echte winkel geopend werd.

Deze winkel in het Gelderse Kesteren bestond uit een hal van 1.000 vierkante meter waarin 60 babykamers geëxposeerd werden, uniek in die tijd. Niet lang daarna is men begonnen met het zelf laten produceren van producten en zijn meerdere vestigingen geopend.

Inmiddels heeft Babypark dus een elftal megawinkels en behoort in die hoedanigheid in ieder geval in omvang tot de grootste babywinkels van Europa. Nog altijd hebben ze volledige babykamers uitgestald staan, alhoewel het er inmiddels ruim 100 zijn, naast natuurlijk enorm veel losse spullen en hebbedingetjes. Denk bijvoorbeeld aan autostoelen, wiegen, ledikanten, textiel, speelgoed, kinderwagens en buggy’s in alle soorten, maten en kleuren.

3. Baby & Tiener

Baby en tiener

Baby & Tiener Folder

Baby & Tiener Folder

Geldig van 12-04 t/m 26-04

Profiteer nog 3 dagen van deze Baby & Tiener Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Baby & Tiener aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 2
Website: www.babyentiener.nl

Baby en Tiener is geen baby winkel zoals alle anderen. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is er namelijk ook van alles te koop voor kinderen in oudere leeftijdscategorieën. Doordat de twee megawinkels, in het het Zuid-Hollandse Sliedrecht en Capelle aan den IJssel enorm groot zijn, behoren ze nog altijd tot de grootste én beste baby winkels van het land!

Verreweg het grootste gedeelte van het assortiment bij Baby & Tiener bestaat uit baby spullen. Speelgoed, autostoeltjes, medische- of verzorgingsaccessoires, lampen tot van alles wat met voeding te maken heeft, bij Baby & Tiener vind je het allemaal terug.

Bijzonder aan Baby & Tiener is de unieke laagste prijs garantie die ze bieden. Vind je hetzelfde product ergens anders voor een lagere prijs dan passen ze direct de prijs aan. Kijk wel even op de website voor de exacte voorwaarden.

Ook voor papa’s en mama’s van tweelingen is het interessant om eens bij Baby & Tiener te kijken. Is een tweede artikel nodig voor een tweeling, dan krijg je hier namelijk 15 % korting op. Voor meer informatie hierover contacteer je best even de klantendienst.

4. Baby-Dump

Baby dump

Baby-Dump Folder

Baby-Dump Folder

Geldig van 01-04 t/m 30-04

Profiteer nog 7 dagen van deze Baby-Dump Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Baby-Dump aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 13 (en twee in België)
Website: www.baby-dump.nl

Baby-Dump is op het eerste oog misschien niet de meest vriendelijke naam voor een baby winkel maar het zegt direct waar het voor staat: Dumpprijzen voor alle producten die met baby’s te maken hebben. Of je nu op zoek bent naar babykleding, babyfoons, babyspeelgoed of spullen voor onderweg zoals buggy’s, buikdragers of autostoeltjes: Er zijn maar weinig baby winkels die het assortiment van Baby-Dump kunnen evenaren.

Het bedrijf heeft 13 vestigingen die netjes verspreid liggen over het gehele land. Je hoeft dus nooit ver te reizen om eens een kijkje te nemen. De mensen in het zuiden van het land kunnen het ook combineren met een dagje in Mechelen of Gent.

Baby-Dump is in 2017 overgenomen door het moederbedrijf van Babypark. Wel blijft het als eigen concept binnen de holding bestaan. Je vindt er dus nog genoeg unieke producten die geen enkele andere winkel te bieden heeft. Ook handig: Baby-Dump heeft een laagste prijs garantie. Vind je een product dat je gekocht ergens anders goedkoper, dan krijg je het verschil terug betaald, of als korting op je volgende aankoop.

5. Van Asten

Van Asten

Van Asten BabySuperstore Folder

Van Asten BabySuperstore Folder

Geldig van 18-04 t/m 02-05

Profiteer nog 9 dagen van deze Van Asten BabySuperstore Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Van Asten BabySuperstore aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 1, in Tilburg
Website: www.vanastenbabysuperstore.nl

Van Asten is een baby winkel waar er maar één van bestaat. Het is daarentegen direct wel één van de grootste baby winkels die je in Nederland kan vinden! Met ruim 5.000 vierkante meter aan baby artikelen vind je er als (toekomstige) ouder alles wat nodig is voor de zwangerschap of je baby, peuter en kleuter.

Bij Van Asten weten ze dat er veel bij komt kijken als jonge papa en / of mama. Daarom hebben ze bij Van Asten iets unieks voor baby winkels: Personal shopping! Het bedrijf heeft speciaal opgeleid personeel in dienst dat op basis van jouw persoonlijke wensen, voorkeuren en stijl heel gericht inkopen voor de baby of babykamer kunnen doen. Zo houd je zelf tijd vrij om even tot rust te komen en hoef jij je over inrichting of aankleding even niet druk meer te maken.

De Superstore van Van Asten heeft ruim 100.000 artikelen in het assortiment en zo goed als allemaal zijn ze op voorraad aanwezig. Ook fijn is dat er met ieder budget rekening wordt gehouden. Wil jij luxe artikelen van een peperduur merk? Daarvoor ben je bij Van Asten absoluut welkom. Ook iedereen die liever op de kleintjes let (ze groeien er zo toch uit!) is bij Van Asten daarentegen zeker aan het juiste adres.

6. Pinkorblue

Pinkorblue

Vestigingen: Enkel online
Website: www.pinkorblue.com

Pinkorblue is één van de populairste en direct ook beste baby winkels die Europa rijk is. Daarom mag het bedrijf ook zeker in de lijst met 15 beste baby winkels van Nederland natuurlijk niet ontbreken. Van oorsprong is het bedrijf zelf Duits, en daar actief onder de naam ‘Baby Markt’.

De webshop van pinkorblue is naar eigen zeggen de snelst groeiende online winkel voor (aanstaande) papa’s en mama’s. We kunnen ons dat goed voorstellen. Naast dat er een groot assortiment aan tal van verschillende producten is (Bijna 125.000) is de website zelf namelijk ook gewoon erg prettig om te gebruiken.

De webshop is namelijk eenvoudig van opzet en het is gemakkelijk zoeken tussen alle verschillende secties. Daarnaast weten we allemaal hoe duur baby spullen kunnen zijn. Daarom is het erg prettig dat pinkorblue naast een grote outlet vaak verschillende promoties heeft lopen. Daarnaast is er zelfs nog een speciale dagaanbieding waarbij je vaak tientallen goedkoper uit bent. Alle reden dus om vaak even op de website te kijken!

7. MamaLoes

MamaLoes

MamaLoes Folder

MamaLoes Folder

Geldig van 23-04 t/m 01-05

Profiteer nog 8 dagen van deze MamaLoes Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste MamaLoes aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 5
Website: www.mamaloesbabysjop.nl

MamaLoes is een nog vrij jonge en kleine winkelketen waar babyspullen worden verkocht. Het bedrijf is in 2009 opgericht en heeft sindsdien nog 4 extra vestigingen gekregen. Deze zijn in Noord-Brabant (3) en in Utrecht en op Urk gevestigd.

Bij MamaLoes draait alles om sociaal verantwoordelijk ondernemen met een hart voor mensen en kinderen. Je vindt er prachtige babyspulletjes voor eerlijke prijzen. Dit kan overigens net zo goed goedkoper dan duurder dan verwacht uitkomen!

Het assortiment van ruim 10.000 producten is niet bijster groot maar er zitten wel enorm veel kwalitatieve en mooie babyspullen, die zoals gezegd, allemaal eerlijk vervaardigd en ingekocht zijn. Wie als papa of mama ook zijn steentje bij wil dragen aan een betere wereld, doet er goed aan eens bij één van de vijf winkels binnen te stappen.

Geen winkel in de buurt? MamaLoes heeft een uitstekende webshop met goede voorwaarden en een geweldige klantendienst.

8. Kindercompagnie

Kindercompagnie

Vestigingen: 1, in Lithoijen, tussen Den Bosch en Oss in Noord-Brabant
Website: www.kindercompagnie.nl

De Kindercompagnie is één van de grootste, beste en direct ook mooiste baby winkels die je in Nederland gaat vinden. Het bedrijf is namelijk gevestigd in een prachtig oud klooster! Kindercompagnie is opgericht in 1995 en heeft in 2002 zijn huidige naam gekregen.

Naast het klooster was ook een dorpsschool aanwezig. Inmiddels is de ruimte daar tussenin overkapt en ook bij de babywinkel betrokken. Dit alles samen heeft geleid tot het 5.000 vierkante meter groter paradijs voor iedereen die op zoek is naar unieke, hippe en trendy spullen voor in de baby- of kinderkamer.

Naast de eigen winkels zijn er inmiddels twee zogeheten ‘shop in shops’. Bij de boezemvriend in Amsterdam en de Prénatal in Amersfoort.

9. Kleertjes.com

Kleertjes.com

Vestigingen: Alleen online
Website: www.kleertjes.com

Ook Kleertjes.com is een baby winkel die alleen maar online te vinden is. Het is daarentegen wel een heel bijzondere. Het is namelijk het eerste grote verkoopplatform voor baby en kinderkleding en speelgoed!

Kleertjes.com heeft allereerst een groot eigen assortiment. Het is echter het doel van het bedrijf om het grootste mode- en speelgoedhuis voor baby’s en kleine kinderen te worden. Om die reden mogen externe verkopers zich ook aanmelden om producten te koop aan te bieden. Dit zorgt er voor dat je naast een bijzonder groot ook een uniek en divers aanbod op Kleertjes.com vindt.

Omdat het bedrijf alleen maar online gevestigd is, is het daarnaast ook goed om te weten dat ze van alle baby winkels één van de hoogste klantenbeoordelingen op het internet hebben. Daarnaast zijn de leveringsvoorwaarden ook bijzonder gunstig.

10. Babyplanet

Babyplanet

BabyPlanet Folder

BabyPlanet Folder

Geldig van 12-04 t/m 29-04

Profiteer nog 6 dagen van deze BabyPlanet Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste BabyPlanet aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Vestigingen: 5
Website: www.babyplanet.nl

Babyplanet is misschien wel de meest geliefde baby winkel van het noorden van Nederland. Met vestigingen in Groningen, Sneek, Drachten, Assen en Meppel is het direct ook één van de grootsten in de regio.

De geschiedenis van Babyplanet gaat ver terug. Het was namelijk in 1953 dat de voorloper van Babyplanet door Hielke en Boukje Klaver in Drachten geopend werd. Inmiddels staat de derde generatie van de familie zelf aan het roer.

Bijzonder aan Babyplanet is de persoonlijke aanpak waar men voor staat. Dit gaat zelfs zo ver dat je zelfs op aanvraag buiten de normale winkeluren een afspraak kan maken. Ook mooi: Om een betere toekomst voor alle toekomstige baby’s te creëren is het bedrijf actief bezig met zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

11. Babylux

Babylux

Vestigingen: X (Enkel online)
Website: www.babylux.be/nl

Babylux is een van oorsprong Belgische baby winkel, met een geschiedenis die terug gaat tot het 1929. De winkel ligt op de grens met Frankrijk en is inmiddels voor de vierde generatie in familiebeheer. Fysieke vestiging heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en men heeft een kleine 10.000 van de meest bijzondere baby producten in het assortiment.

Maar wat doet een Belgische baby winkel nu in een lijst met de beste baby winkels van Nederland? Dat is gemakkelijk: Online is Babylux namelijk bijzonder actief in Nederland en behoort het tot de absolute top, met schappelijke prijzen en een assortiment dat je niet snel ergens anders aantreft. Eentje die niet in deze lijst mag ontbreken!

12. Baby Dreams

Baby Dreams

Vestigingen: 1, in Zandvoort
Website: https://www.baby-dreams.nl/

Baby Dreams is geen gewone baby winkel. Bij dit familiebedrijf vind je een verzameling van luxe, exclusieve en kwalitatieve baby artikelen. In het assortiment vind je onder andere babykleding, accessoires, kinderwagens en meubels voor in de babykamer.

Wat Baby Dreams bijzonder maakt is dat ze een bijzondere collectie hebben aan spullen die perfect zijn wie iedereen die graag een klassieke baby kamer wil. Daarvoor werkt Baby Dreams samen met gerenommeerde merken als Théophile & Patachou, Royal Baby Collection en Nanan. 

13. Refurbished Kinderwagens

Refurbished Kinderwagens

Vestigingen: 1, in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland)
Website: https://www.refurbished-kinderwagens.nl

We weten allemaal dat kinderwagens niet bepaald goedkoop zijn. Zeker als je net je eerste kindje krijgt, maak je nogal wat kosten aan de hele babykamer, kleding, luiers en de kinderwagen. Hoe fijn is het dan, om een goedkopere optie te hebben, die niet onder doet aan kwaliteit?

Bij Refurbished Kinderwagens worden tweedehands kinderwagens helemaal opgeknapt en nagekeken, om vervolgens aan een nieuwe eigenaar verkocht of verhuurd te worden. Zo heb je een goedkopere kinderwagen, maar weet je ook zeker dat deze veilig is. Mochten er bijvoorbeeld onderdelen kapot zijn of schroefjes ontbreken, worden ze eerst vervangen, voordat de kinderwagen weer doorverkocht wordt. Bovendien zit er een garantie op de wagens, die je kunt in laten gaan wanneer de kleine is geboren.

Verder vind je bij Refurbished Kinderwagens alles wat je verder nog nodig hebt voor de kinderwagen, zoals dekentjes en regen hoezen. Is jouw kleine te groot geworden voor de wagen en wil je er weer vanaf? Dan kun je deze mogelijk weer terug verkopen aan de winkel.

14. El Estilo baby, kids & lifestyle

El Estilo

Vestigingen: 1, in Monster (Zuid-Holland)
Website: https://www.elestilo.nl/

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is El Estilo niet je doorgaans Nederlandse baby winkel. De eigenaren hebben zorgvuldig een exclusieve collectie samengesteld met voornamelijk producten uit Spanje, Italië, Portugal, België en de UK. Nederlandse producten vind je er ook, maar alleen als ze uniek zijn en niet in enkele baby winkel te krijgen zijn.

El Estilo is dus echt de plek voor mensen die op zoek zijn naar unieke baby spullen, van luiertassen tot boxen en ander meubilair. Unieke babykleding die je normaal tegenkomt tijdens een vakantie in Zuid-Europa, hoef je het land niet meer voor uit. Ook hier kun je een afspraak maken, mochten de reguliere openingstijden niet uitkomen. 

15. Archive Store

Archive Store

Vestigingen: 1, in Amsterdam
Website: https://archive-store.nl/

Archive store biedt een zorgvuldig samengestelde selectie aan producten voor jouw baby. Of het nu gaat om kleding, spullen voor in de babykamer of schattig servies, je vindt het hier allemaal. Maar verwacht geen doorsnee producten die je ook bij een HEMA kunt kopen, deze winkel biedt echt unieke producten waar je mee kunt pronken.

De winkel zelf biedt genoeg inspiratie voor de inrichting van de babykamer. Het is namelijk zo ingericht, dat je van kamer naar kamer loopt, compleet met schilderijtje, lampen en knuffels. Je kunt dus zo een hele kamer meenemen, of zelf je producten bij elkaar zoeken. Ze bieden ook een optie voor een baby register, mocht je daar gebruik van willen maken.