Supermarkt prijzen in Nederland

SupermarktPercentage duurder dan gemiddeld
Spar20%
Poiesz6%
Picnic5%
Coop3%
Jan Linders1%
Plus0%
Jumbo0%
Albert Heijn0%
Aldi-1%
Lidl-3%

De duurste supermarkten van Nederland

In een recente studie uitgevoerd door de Consumentenbond, is gebleken dat er aanzienlijke prijsverschillen zijn tussen supermarkten in Nederland. Dit onderzoek, gericht op de prijzen van basisboodschappen, onthult interessante inzichten die consumenten kunnen helpen bij het maken van kostenbewuste keuzes.

Spar: koploper in prijsverschillen

Uit het onderzoek blijkt dat Spar de lijst aanvoert als de duurste supermarkt, met prijzen die gemiddeld 20% hoger liggen dan het landelijk gemiddelde. Dit is een belangrijk gegeven voor consumenten die hun dagelijkse boodschappen doen en op zoek zijn naar manieren om te besparen.

Andere supermarkten: variërende prijzen

Dicht op de hielen volgt Poiesz, waarbij de prijzen ongeveer 6% boven het gemiddelde liggen. Verrassend genoeg is Picnic, bekend om zijn gemakkelijke thuisbezorgservice, 5% duurder dan het gemiddelde. Coop en Jan Linders volgen met respectievelijk 3% en 1% hogere prijzen.

Concurrerende prijzen bij Plus, Jumbo en Albert Heijn

Interessant is dat Plus, Jumbo en Albert Heijn allen op gelijke voet staan met het landelijke gemiddelde, waardoor zij aantrekkelijke opties zijn voor budgetbewuste shoppers.

Budgetvriendelijke opties: Aldi en Lidl

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Aldi en Lidl, die respectievelijk 1% en 3% goedkoper zijn dan het gemiddelde. Deze supermarkten zijn ideale bestemmingen voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een lagere prijs.

Samenvatting

Dit inzicht in de prijsverschillen tussen de verschillende supermarkten is een cruciale factor voor consumenten die op zoek zijn naar waarde en kwaliteit. Met deze informatie kunnen bezoekers van 1folders.nl slimme keuzes maken bij het doen van hun boodschappen. Het volledige rapport van de Consumentenbond kan gevonden worden via hun officiële publicatie.