Percentage van Nederlanders per aantal porties fruit per dag

Aantal porties fruit per dagPercentage (%)
5 of meer0,8
41,5
35,6
223,4
128,0
1-6 per week30,2
Minder dan 1 per week10,5

Hoeveel porties fruit en bessen eet Nederland gemiddeld per dag?

In een recent onderzoek door Kantar is naar voren gekomen hoe frequent Nederlanders fruit en bessen consumeren. Deze gegevens zijn niet alleen relevant voor een gezonde levensstijl, maar ook interessant voor consumenten die op zoek zijn naar aanbiedingen en folders van supermarkten en andere winkels via 1folders.nl.

Dagelijkse fruitconsumptie in Nederland

Uit het onderzoek blijkt dat een klein percentage van de Nederlanders, namelijk 0,80%, dagelijks vijf of meer porties fruit en bessen eet. Dit is een indrukwekkend aantal, gezien het feit dat dit neerkomt op meer dan 400 gram fruit per dag. Aan de andere kant eet 1,50% van de bevolking dagelijks vier porties.

De meerderheid eet minder dan aanbevolen

Echter, het merendeel van de Nederlanders eet minder dan de aanbevolen hoeveelheid. 5,60% eet dagelijks drie porties, terwijl een aanzienlijk deel, 23,40%, slechts twee porties fruit per dag consumeert. Het grootste segment, 28%, neemt dagelijks één portie fruit tot zich.

Wekelijkse consumptie van fruit

Interessant is dat 30,20% van de mensen aangeeft tussen één tot zes porties fruit per week te eten. Dit suggereert dat een aanzienlijk deel van de bevolking niet dagelijks fruit eet, wat een gemiste kans is voor zowel gezondheidsvoordelen als het benutten van aanbiedingen in supermarkten.

Onder de aanbevolen hoeveelheid

Ten slotte is er nog een groep van 10,50% die minder dan één portie fruit per week eet. Dit is ver onder de aanbevolen hoeveelheid voor een gebalanceerd en gezond dieet.

Conclusie

Deze cijfers tonen aan dat er nog veel ruimte is voor verbetering in het fruitconsumptiepatroon van Nederlanders. Supermarkten en andere winkels kunnen inspelen op deze trend door aantrekkelijke aanbiedingen en folders te bieden die de consumptie van fruit en bessen stimuleren. Voor de consument is het een uitgelezen kans om gezonder te leven en tegelijkertijd te profiteren van de beste deals die beschikbaar zijn op 1folders.nl.